Belföld

Szabadlábon a brutális nőveréssel vádolt miskolci rendőr

Megszüntette a Miskolci Törvényszék annak a – már csak volt – rendőrnek az előzetes letartóztatását, aki a vád szerint rátámadt élettársára és életveszélyes sérülést okozott neki. A férfi mostanáig előzetes letartóztatásban volt, ám ügyében vádat emeltek, és a bíró már nem látta indokoltnak a legsúlyosabb kényszerintézkedés fenntartását. Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

A törvényszék tájékoztatása szerint figyelembe vették személyi és családi körülményeit, különösen azt, hogy gondoskodnia kell kisgyermekéről és szüleiről is, illetve, hogy együttműködő volt a nyomozás alatt.

Az esetről múlt héten, a vádemelés kapcsán számoltunk be. Eszerint az egyenruhás a munkája kapcsán ismerkedett meg a 38 éves nővel. Tavaly nyáron költöztek össze, Miskolc belvárosában vettek ki lakást. Ám a férfi egyre gyakrabban ivott és féltékenykedett, párja minden lépését irányítani, ellenőrizni akarta. Emiatt mindennapossá váltak a veszekedések, ilyenkor “a vádlott a sértettet durva, megalázó szidalmak kíséretében rendszeresen bántalmazta”.

Így történt április 28-án is. Az akkor még rendőrként szolgáló férfi ittasan ment haza és a vita hevében úgy összerugdosta élettársát, hogy a nőnek két bordája eltört és megsérült a tüdeje is. Életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők és csak a gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhető az ügyészség szerint, hogy állapota stabilizálódott és később teljesen felépült.

Miután a férfit az ügy kapcsán őrizetbe vették, parancsnoka megszüntette a szolgálati jogviszonyát. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott vele szemben életveszélyt okozó testi sértés és kapcsolati erőszak miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik