Belföld

Hetvenméteres uszály süllyedt a bajai Duna-híd lábánál

Uszály (uszály)
Uszály (uszály)

Süllyedni kezdett egy körülbelül hetven méter hosszú és nyolc méter széles uszály kedd reggel a bajai Duna-híd lábánál. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit is riasztották, akik kishajóval szálltak vízre, hogy átvizsgálják, tartózkodik-e bárki a járművön. Az elsődleges információink szerint nem sérült meg senki  – tudtuk meg reggel a katasztrófavédelemtől.

Időközben kiderült, egy román lobogó alatt közlekedő tolóhajó nekiütközött hat úgynevezett bárkával a bajai Duna-hídnak,  emiatt süllyedt el az egyik. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) ügyeletes szakértője a híd térségére teljes hajózárlatot rendelt el.

A közlemény szerint a Merkur 308 tolóhajó elsüllyedt bárkája több mint ezer tonna búzát szállított, és a Türr István híd bal parttól számított második pillérének nekiütközve úgy süllyedt el, hogy egy része a víz felett maradt. A matrózokat még időben kimentették.

A hajózási hatóság és a vízügyi igazgatóság szakemberei a hajóforgalom számára a hajózási jelzések áthelyezésével próbálják meg mielőbb biztosítani a szabad hídnyílásokban történő áthaladást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik