Budapest, 2016. július 29.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart Közel a teljes foglalkoztatottság Magyarországon címmel a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2016. július 29-én.
MTI Fotó: Marjai János
Belföld

Varga egymilliárdos konyhapénzt adott

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 11. 21. 17:36

A nemzetgazdasági miniszter a gyermekétkeztetés technikai feltételeinek javítását támogatta ennyivel.

Ennek köszönhetően további 42 óvoda konyhája újulhat meg. Ezzel együtt idén 4,27 milliárd forint költségvetési forrást nyerhettek el pályázaton az önkormányzatok. Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára az MTI-vel közölte: első körben 130 önkormányzat kapott több mint hárommilliárd forintnyi támogatást, miután a nemzetgazdasági miniszter a nagy érdeklődésre tekintettel megemelte az idei egymilliárdos keretösszeget.

A mostani döntéssel olyan önkormányzatoknál kezdődhet meg a konyhafejlesztés, amelyek eddig forráshiány miatt nem részesülhettek támogatásban. Ez szorosan kapcsolódik a kormány szakpolitikai célkitűzéseihez, hiszen azon túl, hogy az idén 71,7 milliárd forinttal támogatja az önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatellátását, további forrásokat biztosít az ehhez szükséges infrastruktúra megteremtéséhez is – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

A tavaly kezdődött programsorozat célja, hogy a hároméves kortól kötelező óvodáztatáshoz kapcsolódóan minél több önkormányzati főzőkonyha és gyermekétkező feleljen meg az előírt élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelményeknek. A pályázat keretében infrastruktúra-fejlesztésre is lehetőség nyílik, amelynél az energiahatékonyság mellett a környezetvédelmi szempontok is kiemelt szerepet kapnak. A kormány a jövő évi költségvetésben is elkülönítette a program folytatásához szükséges pályázati keretösszeget – emelte ki Berczik Ábel.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. április 9.
Rendőrök és tiltakozók a Parlament előtti Kossuth Lajos téren 2017. április 9-én. Az Oktatási szabadságot csoport Szabad ország, szabad CEU, szabad gondolat! címmel meghirdetett demonstrációja után többen a Parlament előtt maradtak. A demonstráción a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény április 4-i módosítása ellen tiltakoztak, amely szerintük ellehetetleníti a Közép-európai Egyetem (CEU) magyarországi működését. Ezért arra kérik Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az elfogadott törvényt.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.