Belföld

Kifigyelték a banki ügyfeleket, majd feltörték az autóikat – milliókat zsákmányoltak

Többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, közokirat-hamisítás bűntette – egyebek mellett ezért állítanak bíróság elé három férfit, akik a vád szerint bankból távozó embereket figyeltek ki, majd feltörték az autóikat. A Fővárosi Főügyészség pénteken közölte, az ügyben vádat emeltek, a vádlottakkal szemben pedig végrehajtandó szabadságvesztést és pénzbüntetés kiszabását indítványozták.

Négymillió forint

A elsőrendű és másodrendű vádlott 2015. május 18-án a reggeli órákban, figyelt ki egy embert, miközben a bankban készpénzt vett fel. Követni kezdték, majd feltörték a III. kerületi Mozaik utcában parkoló kocsiját és elvitték a táskáját, amelyben benne volt az a négymillió forint, amit korábban felvett. Azért, hogy megakadályozzák, hogy kiszemeltjük esetleg üldözőbe vegye őket, kiszúrták az autója jobb első gumiját, majd elhajtottak a helyszínről.

És még tizenöt

A másodrendű vádlott 2015 júniusa és szeptembere között két másik – máig ismeretlen – társával, az előbbihez hasonló módszerrel még négy további kocsit tört fel a II., a XVI., és a XVIII. kerületben, illetve Gyálon. Összesen több mint 15 millió forintot loptak össze.

Az ügynek van egy harmadrendű vádlottja is. Ő az ügyészség szerint a másodrendű társa felkérésére más személyek adatainak felhasználásával kocsikat vett, amelyeket végül cinkosai használtak, leginkább a fenti bűncselekmények elkövetésekor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik