Belföld

Bliccelés miatt bukott le a német nyugdíjast megölő budapesti férfi

A vonaton bliccelt – végül így jutottak el a német rendőrök ahhoz a magyar férfihoz, aki a gyanú szerint öt évvel ezelőtt megölt egy 81 éves férfit Berlinben. Mint kiderült, a gyanúsított azért utazott Németországba, hogy szerencsét próbáljon, de terve nem igazán jött be, pénz híján pedig többször is jegy nélkül utazott a vonaton, ami miatt szabálysértési eljárás indult ellene. Rabosították, majd miután az ügy elévült, meg akarták semmisíteni az aktát a többi lejárt irattal együtt. Előtte még lefuttatták a rendszerben az ujjnyomatot, ami egyezést mutatott a gyilkosság helyszínén rögzített egyik ujjnyomtöredékkel. Ezután a német rendőrök felvették a kapcsolatot magyar kollégáikkal.

berlini-gyilkossag-2

“A kihallgatáson először csak azt vallotta be, hogy ismerte az áldozatot, utána már azt is, hogy járt a lakásán. Végül részletes beismerő vallomást tett, amin a német kollégák nagyon meglepődtek. Elmondta, hogy ételosztáshoz állt sorba, amikor megismerkedett az idős férfival, aki felajánlotta, hogy ad neki vacsorát, és nála is alhat, ha cserébe a kedvére tesz. A gyanúsított beleegyezett, és később többször is találkozott a férfival, amikor Berlinben járt. Az utolsó alkalommal azonban összevesztek, és V. János megfojtotta szállásadóját. A német kollégák a levett DNS-mintát megvizsgáltatták: egyezett a bűncselekmény helyszínén talált nyommal. Emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottunk V. János ellen, a bíróság november 10-én elrendelte előzetes letartóztatását. A német hatóság kérte a gyanúsított kiadatását” – mondta Csupor Máté főhadnagy a Zsaru magazinnak.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a 81 éves áldozatot berlini lakásában 2011. november 14-én. A helyi rendőrök a helyszíni szemlén számos ujjnyomot és DNS-maradványt rögzítettek, emellett feltérképezték a férfi életmódját és szokásait. Kiderült, az áldozat alkalmi partnereit a vasútállomás környékén ismerte meg. Főként vékony testalkatú, hajléktalan fiatalembereket, akiket pár éjszakára befogadott. A berlini nyomozók gyanították, hogy köztük kell keresni az elkövetőt, mivel a lakásból nem tűnt el semmi. A kihallgatott férfiaknak azonban nem volt közük a gyilkossághoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik