Belföld

Ónos eső miatt adtak ki riasztást

A vészjelzés után szerda éjfélig Nógrád, Heves, Pest, Komárom és Fejér megyében riasztás van érvényben veszélyes időjárási jelenség, egész pontosan ónos eső miatt – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fotó: met.hu
Fotó: met.hu

A  reggeli órákig elsősorban Komárom, Fejér megye egyes részein, a kora délelőtti órákig Pest megye egyes részein alakulhat ki a hószállingózás mellett gyenge ónos eső, fagyott eső is kialakulhat. Napközben az Északi-középhegység nyugati felében az időszakos gyenge havazás mellett, fagyott eső, gyenge ónos esőre – esetleg néhány tized milliméterre – is van esély.

A minimumok -6, +1 fok között alakulnak, napközben 0, +6 fokot mérhetünk.

Csütörtökön még felhős időre ébredhetünk és elszórtan várható kisebb eső, a reggeli órákban északkeleten és a magasabb pontokon ónos eső – írja az Időkép. Napközben már csökken a csapadékhajlam és nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Melegebb légtömegek érik el hazánkat, hajnalban még az ország északkeleti, keleti felén csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet, délután 3-12 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz hűvösebb. A Dunántúlon többfelé élénk lesz a délies szél.

Pénteken már sok napsütés, napközben száraz idő ígérkezik, csupán az esti óráktól alakulhat ki elszórtan eső. Sokfelé lesz élénk, a Dunántúl északi felén erős, néhol viharos a délies szél. Az enyhébb légtömegeknek köszönhetően hajnalban -1, +7, délután már 6-15 fok várható, nyugaton lesz melegebb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik