Belföld

Ittas vezetésen is kapták már a zuglói gázolót

Ittas vezetésen és gyorshajtáson is kapták már korábban azt a fiatal nőt, aki a gyanú szerint múlt hétfőn halálra gázolt egy idős embert Zuglóban, majd elhajtott a helyszínről – értesült a 24.hu.  Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a gyanúsított “közlekedési előélete” nem éppen patyolattiszta, ugyanis a bíró egyebek mellett ezért látta indokolnak már első fokon is – amellett, hogy óvadékért cserébe kiengedte volna – hogy előzetesbe kerüljön.

A Fővárosi Törvényszék megkeresésünkre szerdán ennek kapcsán annyit közölt szerdán, hogy

“a gyanúsított büntetlen előéletű, azonban a közúti közlekedési előéleti pontrendszer nyilvántartása szerint korábban több szándékos közúti közlekedési szabálysértést is elkövetett”.

Ahogy arról kedden beszámoltunk, a sofőr a múlt csütörtöki elsőfokú döntés szerint ugyan előzetes letartóztatásba került, de bíró óvadékért – a már említett kétmillió forintért – cserébe kiengedte volna. Ebben az esetben a legenyhébb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek volna el vele szemben, illetve nyomkövetővel látták volna el. Az összeget egyébként az alapján állapították meg, hogy milyen súlyú bűncselekményt követett el a gyanúsított, de figyelembe vették a „személyi körülményeit, vagyoni helyzetét” is. Az autós védője másfél millió forintot ajánlott fel, ám a bíró kétmillióra emelte az összeget. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

A törvényszék végül másodfokon másképp döntött, egyetértve az ügyészséggel ugyanis úgy vélte, sem a kétmillió forint, sem a nyomkövető nem lett volna elegendő “az eljárási célok eléréséhez, a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöböléséhez”

Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus baleset a Füredi úton történt múlt hét hétfőn, délután 2 óra körül. A rendőrség azt közölte, hogy az idős embert eddig tisztázatlan okból és körülmények között gázolta el egy kocsi. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrség kora este már arról tájékoztatott, hogy a gázoló a történtek után elhajtott a helyszínről. A 25 éves nőt a Szugló utcában fogták el három órával később. A 24.hu kedden úgy értesült, hogy a fiatal nő egy szépségszalonba ment a történtek után. Először a kocsiját találták meg nem sokkal a történtek után a Nagy Lajos király útján, egy bankfiók előtt, a sofőrt pedig az utcán kapták el. Értesülésünk szerint ő maga hívta fel a rendőröket és elmondta, hogy körülbelül merre találják őt. Ez utóbbit egyébként a bíróság is megerősítette. Az M1 két nappal a tragédia után arról számolt be, hogy a fiatal kokaint fogyaszthatott.

Budapest, 2016. november 7.
Rendõr helyszínel egy összetört személyautó mellett a XIV. kerületi Nagy Lajos király útján 2016. november 7-én, miután az autó eddig tisztázatlan körülmények halálra gázolt egy idõs férfit a Füredi utcában.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

A rendőrség korábbi közleményében azt írta, az ügyben segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás, de az ügyészség múlt szerdai tájékoztatásából kiderült, hogy a gyanúsítottnak halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt is felelnie kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik