diakparlament(430x286).jpg (diákparlament, )
Belföld

A diákok nem tűrik a cenzúrát

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 11. 16. 14:18

Elvárják, hogy a döntéshozók egyenrangú partnerként tekintsenek rájuk, meghallgassák, figyelembe vegyék a véleményüket.

A Független Diákparlament szervezői elfogadhatatlannak tartják, hogy cenzúrázzák a diákság képviselőinek véleményét az állami diákparlamentben. 2014-ben többek között az államilag szervezett Országos Diákparlament általuk is tapasztalt visszásságai – a nyilvánosság kizárása, a felszólalások előzetes engedélyeztetése – miatt alapították meg a diákság önszerveződő, független, valós érdekképviseletére a Független Diákparlamentet.

Az idei Somogy megyei ülésen történtek azt mutatják, hogy az illetékesek továbbra is cenzúrázni igyekeznek az oktatási rendszer közvetlen érintettjei, a diákok kritikáit.

Mint írták, a 2014-es Országos Diákparlament javaslatai közül az oktatásirányítás szinte semmit sem teljesített, miközben az “oktatás szereplőivel folytatott egyeztetésekre” hivatkozott, nem is  reagált a 2015/16. évi Független Diákparlament javaslataira.

Színjátéknak, látszatdemokráciának tartjuk az állami diákparlamentet, ahol a diákok képviselőit mindössze 3 évente 3 napra, ráadásul cenzúrázva hallgatják meg, a konstruktív kritika érdemi megfontolása nélkül. Elvárjuk, hogy a döntéshozók egyenrangú partnerként tekintsenek ránk, valamint meghallgassák és figyelembe vegyék a diákok véleményét!

Fontosnak tartják, hogy a diákok kritikái cenzúrázatlanul jussanak el a döntéshozókhoz, ezért arra kérnek minden diákot, aki aggódik a jövőjéért és szabadon szeretné elmondani véleményét, hogy a diakparlament@gmail.com címre küldje el az iskolarendszerrel kapcsolatos tapasztalatait. Minden egyes vélemény segíti a Független Diákparlament bizottságainak munkáját, erősíti a diákok valós érdekképviseletét. A Független Diákparlament a 2016/17. évi november 18-20. között tartja (teljesen nyilvános) ülését a Teleki Blanka Gimnáziumban, ahová várnak minden érdeklődőt.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.