Belföld

Késsel őrjöngött és rabolt Józsefvárosban

Vádat emeltek egy 26 éves fiatal ellen, aki késsel őrjöngött és rabolt még szeptember végén a VIII. kerületben. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rablás bűntette – ezért állítják bíróság elé hamarosan.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a – magát palesztinnak valló  – fiatal szeptember 23-án a késő esti órákban a VIII. kerületi Nagyfuvaros utcában kényszerített megállásra egy kocsit. Egyszerűen az útjába állt majd – miután a sofőr lassított – ráült a motorháztetőre. A vádlott pénzt kért a sofőrtől, de nem kapott. Az autó utasa kiszállt, hogy elküldje őt, és végül dulakodni kezdtek. Verekedés közben a fiatal kést rántott,ezután visszaugrott a motorháztetőre, belevágta a kést a szélvédőbe majd elment.

Körülbelül tíz perccel később azonban ismét lecsapott, ezúttal is a Nagyfuvaros utcában.  Egy férfira rontott rá, hogy megszerezze az értékeit, leginkább a pénztárcáját. Karmolta és meg is harapta kiszemeltjét. A  járókelő mobilja dulakodás közben a földre esett, ezt a fiatal felkapta és többször földhöz vágta, és azt mondta, csak akkor adja vissza a készüléket, ha pénzt kap cserébe. A férfi ekkor közölte, hogy hívja a rendőröket, ezért a támadó elszaladt a helyszínről.

Az ügyészség keddi tájékoztatásából kiderül, ha később a bíróság bűnösnek találja – a bűnhalmazat miatt -, a fiatal akár tizenegy évet is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik