Belföld

Vasárnap harangoznak a 3-as metrónak

Éppen délig nem jár a déli szakaszon, a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között.

 

Leállítják a 3-as metrót vasárnap reggeltől vasárnap délig a vonal déli szakaszán, mert pénteken megsérült egy kitérő alkatrésze. Az érintett pályaszakasz – sebességkorlátozás mellett – közlekedésre alkalmas, de a szakemberek a hibás alkatrész cseréje mellett döntöttek.

A munkát azért kezdik most, hogy ne hét közben, a nagyobb forgalom mellett, kelljen nélkülözni a metrót. Várhatóan vasárnap délig pótlóbuszok közlekednek a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest végállomás között.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztató anyagokat helyezett ki a metróállomásokon és a pótlóbuszok megállóhelyein, a csatlakozó járatokon hangos utastájékoztatással segítik a környéken közlekedőket.

A metrófelújításnak az eredeti tervek szerint már a napokban el kellett volna kezdődnie, ám az csúszik, azt a politika egyelőre azt kisiklatta. Nemrég Orbán Viktor miniszterelnök a 3-as metró késésben lévő felújításának gyorsítására tett ígéretet.

Már korában megírtuk, a metró leállítása Tarlós István főpolgármester részéről nem volt riogatás, a veszély valós és könnyen elképzelhető, hogy egyik reggel úgy kelünk, hogy nem jár a metró. Eljött ez a reggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik