Belföld

Írott-kőn már 25-30 centi hó esett, jön kelet felé

Egy mediterrán ciklon hozott többfelé sok csapadékot, és erős szelet. Szombat reggelre az északkeleti országrész kivételével csapadékos időre ébredhettünk, a hideg levegő beáramlásával párhuzamosan az Alpokalján havas esőre, havazásra váltott a halmazállapot – írja az Időkép.hu.

Ha nálatok is szakad a hó, és őrült jó képetek van róla, küldjétek el nekünk akár kommentben, akár üzenetben, akár az info kukac 24.hu emailcímre!

A hegyvidéki területek és Sopron környéke is kifehéredtek. Itt már csak 0, + 1 fok körül alakul a hőmérséklet, sőt a Kendig-csúcson -2 fok van. Keszthelyre és Kékestetőre is megérkezett a havazás, de esik már a Bakonyban is.

Ágfalva. Forrás: Killbear/Időkép.hu
Ágfalva. Forrás: Killbear/Időkép.hu

Folyamatosan terjed kelet felé a havazás, miközben a nyugati országrészben csökken az intenzitása.  A közútkezelő egyelőre nem jelzett nagyobb fennakadást az utakon – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.

Zalaegerszegen a havazással együtt 50-60 kilométeres szél is fúj, a Bakonyban és Kékestetőn is megmarad a hó. A híradó tudósítója szerint Kékestetőn már egybefüggő, 6-8 centiméteres hóréteg alakult ki, vasárnap már szánkóversenyt rendeznek.

A Magyar Közút egyelőre nem jelezett nagyobb fennakadást. Honlapján a kezelő azt írta, a 83-as és 84-es főúton, valamint  Fertőszentmiklós, Sárvár és Tapolca közelében, illetve a Bakonyban a mellékutak helyenként latyakosak, hókásásak.

A Kőszegi-hegységben 16, Írott-kőn már 25-30 centi hó hullott.

Így fehéredett be Keszthely:

A hőmérséklet miatt ez a hó nem marad meg sokáig, Sopronban az utakon már olvad is. De éjjel sok helyen várhatók mínuszok, az utak lefagyhatnak, az erős szél pedig erős átfúvásokat okoz. Keleten még eső esik, a csapadék mozgását itt követheti az Időkép.hu radarképein.

Az aktuális időjárásról, a veszélyjelzésekről és riasztásokról itt talál információt az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

(Kiemelt képünk Sopronban készült. Forrás: Mackoanyo/Időkép.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik