Belföld

Szigetvári: Vonával mocskos, gyáva, undorító dolgot tettek

szigetvari-viktor(430x286).jpg (Array)
szigetvari-viktor(430x286).jpg (Array)
Az Együtt elnöke szolidaritásáról biztosítja Vonát, pedig szinte semmiben nem ért vele egyet.

Mint korábban megírtuk, a Tv2 Tények extra című műsorában csütörtökön a Jobbik elnökének szexuális hovatartozását taglalta Terry Black. Vona Gábor a műsorban azt mondta, nincs semmi takargatnivalója, felesége pedig a Facebookon írt nyílt levelet Orbán Viktor nejének. Az Együtt elnöke – szintén Facebook-oldalán – zárójelesen jegyzi meg, Magyarország jövőjét érintően szinte semmiben nem ért egyet Vona Gáborral, szerinte még Orbán legyőzéséhez sem kell a Jobbikkal együttműködnie az ellenzéknek.

Ugyanakkor ismét meg kell szólalnom, ahogyan megszólaltam, amikor Ungár Klára esett neki méltatlanul Kocsis Máténak vagy a Habony-média Volner Jánosnak. A lopott adófizetői pénzből megvett és fenntartott fideszes sajtó tegnap homoszexuális kapcsolatokkal vádolta meg Vona Gábort, a Jobbik elnökét. És e hírt végigfuttatják most minden, az irányításuk alá tartozó felületen.

Szigetvári szerint ez mocskos és gyáva dolog. Az Együtt elnöke személyes szolidaritásáról biztosítja Vona Gábort a méltatlan támadás miatt.

A gyáva és tolvaj magyar miniszterelnöknek immár nem maradt más csak az, hogy politikusok nadrágjában turkálva próbáljon valakik körében jó pontokat szerezni. Hiszen vitára nem hajlandó, és elfut minden érdemi konfrontáció elől.

A Fidesz politikája kapcsán sértő az is, hogy nem bánik így egy liberális demokrácia a melegek és más szexuális, életmódbeli kisebbségek ügyével – és ezt akkor is így gondolom, ha ebben már gyaníthatóan Vona Gábor egyetértését sem bírom.

Az Együtt elnöke arra figyelmeztet, hogy az az ország soha nem lesz élhető, békés, elfogadó, amelynek kormánypártja lopott pénzből próbál lejáratni valakit azzal, hogy szexuális irányultságára tesz sértőnek vélt megjegyzéseket. A Fidesz általában árt

a meleg-jogkiterjesztés és jogegyenlőség ügyének, amikor a szexuális identitást lejáratónak szánt vádként használja. És e hírt hallva sokak gondolhatják úgy jobb- és baloldaliak, keresztények, liberálisok és szociáldemokraták, hogy ha szexuális kisebbséghez tartoznak, netán rejtik teljes identitásukat a nyilvánosság előtt, akkor a Fidesz számára ellenségek.

Szigetvári Viktor egyenesen undorítónak tartja, amit a Fidesz a politikai küzdelemben megenged magának, vitáik ellenére szolidáris Vonával, miközben aggódik a bezárkózó és lecsúszó országért, ahol Orbán Viktor és a Fidesz megaláz kisebbségeket, ha hatalmi érdeke úgy kívánja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik