Belföld

Nincs akadálymentes busz, nem tud iskolába járni a férfi

Esélyegyenlőség 2016: a mozgássérült budapesti férfi azért nem tud tanulni, mert nem tudnak neki alacsonypadlós buszt biztosítani, pedig ez törvényi kötelezettség.

Koller Sándor hiába akart volna akadálymentes buszt, nem kapott a mozgáskorlátozott férfi. Koller esti iskolát Baktalórántházán tud tanulni, csak itt talált akadálymentes iskolát, Budapesten nem. Pedig a férfi budapesti, ezért többszáz kilométer ingázást kell megoldania. Ezt eddig háromszor nem sikerült neki az RTL Klub Híradója szerint.

Nyíregyházára vonattal szokott menni, onnan Baktalórántházáig busszal. A MÁV-nak és az Észak-magyarországi Közlekedési Központnak is jelezte, hogy kerekesszékkel menne, de ez utóbbi levélben közölte, ilyen opció nincs. A cég szerint ugyan más vonalakon vannak alacsonypadlós buszaik, de azok

átvezénylése megnyugtató módon nem valósítható meg.

Koller szerint nevetséges, hogy a 21. században ezek akadályt jelentenek. Márpedig a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége szerint kötelesek elszállítani a vállalatok az ilyesmivel küzdő embereket. A közlekedési központot megkeresték, ők azt reagálták, hogyha nem tudják biztonságosan elszállítani az utast, akkor megtagadhatják a kérését.

Az RTL megkeresésére hozzátették, a férfinek pénteken tudnak majd alacsonypadlós buszt biztosítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik