Belföld

Győrkös fia szerint a lövöldözés egy szakszerűtlen rendőri beavatkozás eredménye

A bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István fia a Borsnak azt mondta, érthetetlen számára, hogy apjánál miért pont most akartak házkutatást tartani.

A fiú szerint nem csak a rendőr családját érte trauma, hanem az övéket is, hiszen az anyja infarktusa után még mindig kórházban van. Azt mondja, apjával egyik családtag sem beszélhetett, mióta előzetesben van.

Győrkös fia szerint az egész egy szakszerűtlen rendőri beavatkozás eredménye, és otromba dolognak tartja, hogy a rendőrök így berontottak egy 76 és egy 73 éves emberhez.

A rendőrgyilkosság gyanúsítottja múlt héten még azt ígérte, együttműködik a hatóságokkal, végül mégsem adott választ a kérdésekre.

Október 26-án Györkös István gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést Bőnyben a Nemzeti Nyomozó Iroda egyik tisztjére, aki társával házkutatást akart végezni nála. A fejbe lőtt rendőr a helyszínen meghalt. Pálvölgyi Péter 46 éves volt, 25 éve szolgált a rendőrség kötelékében, alezredessé léptették elő és hősi halottá nyilvánították. Győrköst hasba lőtték. A házban fegyvereket kerestek, mert Győrkös korábban több neonáci szervezethez is kötődött.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik