Belföld

Életfogytiglant kapott a százhalombattai kettős gyilkos

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön azt a fiatalt, aki megölte gyermekkori barátjának szüleit még 2014 novemberében. A bíróság úgy döntött, huszonhat év múlva feltételesen szabadlábra bocsátható.

Tervezte a gyilkosságot

Az érintett család Százhalombatta óvárosában lakott, akárcsak a jelenleg 23 éves fiatalember. Már napokkal korábban eldöntötte, hogy meg fogja ölni a házaspárt. 2014. november 25-én az áldozatok fia dolgozni indult, a támadó ezután ment át hozzájuk. Egy csaknem 19 centiméter pengehosszúságú kés volt nála.

A fiatal bement a nyitott kapun, majd a házba. Először az asszonnyal találkozott, aki azt mondta neki, hogy gyermeke nincs otthon. A vádlott erre előkapta a kést és többször megszúrta az anyát. A nő összeesett, ekkor jelent meg az ajtóban a férje. A késelő azonnal rátámadt a férfira, megszúrta, megvágta őt. Ezután behúzta a holttestét a felesége mellé a szobába, majd bezárta az ajtót és elment.

“Készen állsz? “

A házaspár fia délután 5 óra körül végzett a munkahelyén és kerékpárral indult haza. Útközben találkozott a támadóval, aki vele tartott. Amikor odaértek a házhoz, a szurkáló átadta a lakás kulcsait barátjának, és megkérdezte, hogy készen áll-e, majd felszólította, hogy ne sírjon. A fiú kinyitotta az ajtót és ekkor látta, hogy szülei tényleg meghaltak. Kiabálni kezdett, szólongatta őket, hogy keljenek fel, közben zokogott.

Ám a vádlott ezután bezárta a bejárati ajtót, nem engedte ki. Ott kellett töltenie az éjszakát, lefekvéskor a kezeit és lábait a támadó összebilincselte. Reggel a késelő a telefonjával videót készített a halott szülőkről, majd együtt távoztak a házból.

A fiatal többször állította, hogy hangokat hallott, azok utasították, hogy ölje meg barátja szüleit, ám az ügyész szerint a drog miatt torzult el a gondolkodása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik