Belföld

Kegyetlenül lecsaptak a közmunkásra, mert ráfröccsent pár csepp víz

Védőfelszerelés nélkül mosott el két virágládát. Mire beindult a bürokrácia megállíthatatlan gőzgépe, a dombóvári nő végzett a kaspókkal, de addigra már késő volt. Akár bírósági ügy is lehet a kaspókból.

A közigazgatás elleni bűncselekmény a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztályának határozata szerint még október 17-én történt. A lapunk birtokába került dokumentum szerint az ügyintéző Dombóváron munkavédelmi ellenőrzést tartott, melynek eredményeképpen munkavédelmi eljárást indított.

Nem is akárhogyan:

Az ellenőrzés során feltárt szabálytalanság miatt 2016. év október hó 17. napján 11 óra 00 perctől – a szabálytalanság megszüntetéséig (név) munkavállalónak fröccsenő víz hatásának kitetten történő

további munkavégzését megtiltom és a határozat fellebbezésre tekintet nélküli végrehajtását rendelem el

– áll a határozatban.

Amiért megmozdultak a közigazgatás hegyei, az nem más volt, mint hogy a dombóvári önkormányzat alkalmazásában álló hölgy slaggal elmosott két virágládát, éppen akkorákat, mint a képen láthatók, nagyjából ugyanúgy. Csak éppen fröccsenés elleni védőruha nélkül.

s_l

A város polgármestere, Szabó Loránd fellebbezett a határozat ellen. Ebben azt írta: a munkavállalónak természetesen rendelkezésére állt a védőfelszerelés, ám a munka igen rövid időtartama ezt nem tette szükségessé.

Szabó azt írta: bár mire megkezdődött az eljárás, a nő már lemosta a kaspókat, ennek ellenére átöltözött. Kifejtette azt is, hogy a két virágláda és a víznyomás szabályozásának lehetősége amúgy feleslegessé tette az átöltözést, ami több időt vett volna igénybe, mint a mosás.

A polgármester kifejtette: indokolatlannak tartja az eljárást, mivel a cselekmény megszűnt, mire az megindult volna. Felháborítónak tartja azt is, hogy egy ilyen ügyben lehívták a polgármesteri hivatal személyzeti ügyintézőjét, a dolgozó közvetlen felettesét fél-egy órára. Röviden életszerűtlennek és feleslegesnek nevezte az egészet.

Ha ezt jelenti a közigazgatás reformja, ha ilyen ügyekre van idő, energia, pénz, az nagyon elszomorít

– mondta Szabó Loránd.

Persze irigykedek is, hogy ma kormánytisztviselőknek van ilyen eljárásokra lehetősége, a dombóvári önkormányzati hivatalban dolgozók nem engedhetik meg maguknak, hogy ilyen piti és kreált ügyekkel foglalkozzanak. Ám ha már így esett, felvesszük a kesztyűt, és akár a bíróságig is elmegyünk, így kiderül, hogy mennyi energiát és az adófizetők mennyi pénzét hajlandó egy ilyen kafkai ügybe beleölni a közigazgatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik