Belföld

Kegyetlenül lecsaptak a közmunkásra, mert ráfröccsent pár csepp víz

24.hu
24.hu

2016. 11. 09. 15:41

Védőfelszerelés nélkül mosott el két virágládát. Mire beindult a bürokrácia megállíthatatlan gőzgépe, a dombóvári nő végzett a kaspókkal, de addigra már késő volt. Akár bírósági ügy is lehet a kaspókból.
Korábban a témában:

A közigazgatás elleni bűncselekmény a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztályának határozata szerint még október 17-én történt. A lapunk birtokába került dokumentum szerint az ügyintéző Dombóváron munkavédelmi ellenőrzést tartott, melynek eredményeképpen munkavédelmi eljárást indított.

Nem is akárhogyan:

Az ellenőrzés során feltárt szabálytalanság miatt 2016. év október hó 17. napján 11 óra 00 perctől – a szabálytalanság megszüntetéséig (név) munkavállalónak fröccsenő víz hatásának kitetten történő

további munkavégzését megtiltom és a határozat fellebbezésre tekintet nélküli végrehajtását rendelem el

– áll a határozatban.

Amiért megmozdultak a közigazgatás hegyei, az nem más volt, mint hogy a dombóvári önkormányzat alkalmazásában álló hölgy slaggal elmosott két virágládát, éppen akkorákat, mint a képen láthatók, nagyjából ugyanúgy. Csak éppen fröccsenés elleni védőruha nélkül.

A város polgármestere, Szabó Loránd fellebbezett a határozat ellen. Ebben azt írta: a munkavállalónak természetesen rendelkezésére állt a védőfelszerelés, ám a munka igen rövid időtartama ezt nem tette szükségessé.

Szabó azt írta: bár mire megkezdődött az eljárás, a nő már lemosta a kaspókat, ennek ellenére átöltözött. Kifejtette azt is, hogy a két virágláda és a víznyomás szabályozásának lehetősége amúgy feleslegessé tette az átöltözést, ami több időt vett volna igénybe, mint a mosás.

A polgármester kifejtette: indokolatlannak tartja az eljárást, mivel a cselekmény megszűnt, mire az megindult volna. Felháborítónak tartja azt is, hogy egy ilyen ügyben lehívták a polgármesteri hivatal személyzeti ügyintézőjét, a dolgozó közvetlen felettesét fél-egy órára. Röviden életszerűtlennek és feleslegesnek nevezte az egészet.

Ha ezt jelenti a közigazgatás reformja, ha ilyen ügyekre van idő, energia, pénz, az nagyon elszomorít

– mondta Szabó Loránd.

Persze irigykedek is, hogy ma kormánytisztviselőknek van ilyen eljárásokra lehetősége, a dombóvári önkormányzati hivatalban dolgozók nem engedhetik meg maguknak, hogy ilyen piti és kreált ügyekkel foglalkozzanak. Ám ha már így esett, felvesszük a kesztyűt, és akár a bíróságig is elmegyünk, így kiderül, hogy mennyi energiát és az adófizetők mennyi pénzét hajlandó egy ilyen kafkai ügybe beleölni a közigazgatás.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.