Belföld

Halálra gázolt egy idős férfit Zuglóban majd elmenekült – előzetesbe kerülhet a fiatal nő

Indítványozta az ügyészség annak a fiatal nőnek az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint halálra gázolt egy idős embert hétfőn Zuglóban, majd elhajtott a helyszínről. A bíróság erről csütörtökön dönt. A Fővárosi Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint

“a gyanúsított baleset utáni magatartása, valamint a terhére róható bűncselekmények komoly tárgyi súlya miatt az ügyészség álláspontja szerint a szökés, elrejtőzés veszélye reális, ezért vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése szükséges és indokolt.”

Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus baleset a Füredi úton történt délután 2 óra körül. A rendőrség azt közölte, hogy az idős embert eddig tisztázatlan okból és körülmények között  gázolta el egy kocsi. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrség kora este már arról tájékoztatott, hogy a gázoló a történtek után elhajtott a helyszínről. A 25 éves nőt a Szugló utcában fogták el három órával később.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI
Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

A 24.hu kedden úgy értesült, hogy a fiatal nő egy szépségszalonba ment a történtek után.  Először a kocsiját találták meg nem sokkal a történtek után a Nagy Lajos király útján, egy bankfiók előtt, a sofőrt pedig az utcán kapták el. Értesülésünk szerint ő maga hívta fel a rendőröket és elmondta, hogy körülbelül merre találják őt.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI
Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

A rendőrség korábbi közleményében azt írta, az ügyben segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás, de az ügyészség szerdai tájékoztatásából kiderül, hogy a gyanúsítottnak halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt is felelnie kell.

ko

Ajánlott videó

Olvasói sztorik