Belföld

Szexet akart betegeitől a nőgyógyász műtétért, vizsgálatokért – magát húzta csőbe

A nőgyógyász szexuális szolgáltatásokat kért volna műtétért vagy vizsgálatokért cserébe. Az orvos üzenetekben is zaklatta pácienseit.

A bíróság kimondta: igaza volt mindazoknak, akik azt állították, szexuálisan zaklatta őket saját nőgyógyászuk – számolt be az RTL Klub Híradója szerdai adásában.

A Házon kívül forgatott két éve egy orvosról, aki szexuális szolgáltatásokat kért volna műtétért vagy vizsgálatokért cserébe. Az orvos üzenetekben is zaklatta pácienseit, az egyik érintett azt mondta: az orvos azt írta, hogy nem feleségül szeretné venni, csak szimpla szexkapcsolatot akar. Áldozata aberrált szexuális üzenetekről beszélt a kamera előtt, amikor azonban a stáb szembesítette az orvost a vádakkal, mindent tagadott. A riport után az áldozatok feljelentést tettek és a bántalmazott nőket segítő Patent Egyesület is így tett, ám a nyomozás megszűnt. Nem tétlenkedett a megvádolt orvos sem, személyiségi jogainak megsértése miatt beperelte az RTL Klubot, ebben a perben azonban a bíróság jogerősen megállapította, hogy a csatorna nem hibázott és igazat mondtak az áldozatok is.

Mivel az Orvosi Kamara szerint jelenleg is tart egy etikai vizsgálat ellene, így nem lehet tudni, hol és meddig dolgozhat orvosként tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik