Belföld

A csónakból a Tiszába lökte horgásztársát, mert összegubancolta a damilját

“Ha más testi épségét nem is sértette, a köznyugalmat megzavarta egy horgász idén nyáron a Tisza-tavon azzal, hogy durva szidalmak után vízbe lökött a csónakjából egy 66 éves embert, aki előzőleg véletlenül összegubancolta a damilját. A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt a konfliktust kezelni képtelen férfival szemben” – közölte kedden a Heves Megyei Főügyészség.

A 40 éves vádlott a Tisza-tó partján, az úgynevezett Rábolyi ágban horgászott július 19-én délután. Ott  volt a másik férfi is, ő a parttól csaknem 30 méter távolságra egy motoros csónakban ült. Ám a lapátja elkapta horgásztársa damilját, emiatt leállította a motort és próbálta kiszabadítani a zsinórt, de nem sikerült neki. Odakiáltott a parton lévő férfinak, hogy kénytelen lesz elvágni a damilt, ugyanakkor azt ígérte, hogy meg fogja téríteni a kárát.

A másik horgász emiatt dühös lett, azt kiabálta, hogy ragaszkodik a szerelékhez, és ahhoz, hogy mentse meg. Amikor látta, hogy ez nem fog sikerülni, beugrott a vízbe, odaúszott a csónakhoz. Bemászott, kilökte belőle a horgászt, illetve utána hajította a vízbe a horgászbotját és a merítőhálóját, végül pedig visszaúszott a partra

Az idős ember tudott úszni, így kijutott a partra, de a negyvenezret érő telefonja a zsebében volt. A telefon kiesett és elsüllyedt az iszapos mederben. “A vádlott kihívó, közösségellenes, továbbá erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a parton tartózkodók körében riadalmat és megbotránkozást keltsen” – áll az ügyészség tájékoztatásában.A férfit garázdaság vétségével vádolják és közérdekű munka, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozták vele szemben.

A rendőrség kedden számolt be egy fiatalról, aki fejszével rontott dühében egy ismerősének egy eltűnt kulcs miatt. A kapukulcsot ugyan nem a férfi kavarta el, a fiatal mégis rátámadt és fejbe verte a szerszámmal, súlyos sérüléseket okozva neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik