Belföld

Végiglopta Debrecent az ötfős banda, és még gyújtogattak is – Videóval, fotókkal

Elkaptak a rendőrök öt férfit, akik a gyanú szerint több tucat betörést követtek el Debrecenben. A nyomozók azonosították az orgazdát is.

Az eddigi adatok szerint egy nő tett bejelentést a rendőrségre még múlt csütörtökön arról, hogy egy Debrecen, Cívis utcában lévő dohánybolt és egy zöldséges ajtaját hajnalban felfeszítették és dohánytermékeket, szeszes italokat és más értéktárgyakat vittek el. A tolvajokat a nyomozók azonosították, egyiküket – egy 20 éves fiatalt – még aznap kora délután elkapták Debrecen-Dombostanyán. A rendőrök egy televíziót, a szemetesben elrejtve cigarettát és más értéktárgyakat, valamint a ház közelében – egy vasúti töltés melletti bokros területen – öt utazótáskában dohányárut is találtak. Ezután az egyik társát is került elfogniuk, további három cinkosuk ellen pedig országos elfogatóparancsot adtak ki. Kiderült, közülük ketten szombaton betörtek egy Harsona utcai családi házba is, azért, hogy elbújjanak a rendőrök elől. A társaság ötödik tagja még aznap feladta magát.

debreceni-tolvajbanda-3
Fotó: police.hu

Kihallgatásuk után hárman őrizetbe kerültek, majd előzetes letartóztatásba, a többiek viszont szabadlábon védekezhetnek.  Kiderült, előbbi gyanúsítottak október végén Debrecenben feltörtek négy kocsit, sőt, az egyiket el is lopták, majd a Tank utcában felgyújtották, mondván, el kell tüntetni a nyomokat. Ha ez nem volna elég, betörtek további 12 boltba, ahonnan italt és dohányárut emeltek el.

Ennyi maradt a kocsiból:

debreceni-tolvajbandaFotó: police.hu

Ahogy azt fent már írtuk, elkapták az orgazdát is. A gyanú szerint a 38 éves helyi férfi adta el a lopott zsákmányt. Ő szintén előzetesbe került.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik