Belföld

Szabálytalanul előzött a 83-ason, mindhárom utasa meghalt

Vádat emelt az ügyészség egy autós ellen, aki előzés közben balesetet okozott, amelyben három ember életét vesztette. Több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítják bíróság elé.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség hétfői tájékoztatása szerint a baleset még januárban történt a 83-as főúton, Győrszemere mellett, ahol négy autó ütközött össze. A vádirat szerint a vádlott és három utasa ausztriai munkahelyükről tartottak hazafelé, kocsijukkal a megengedettnél gyorsabban haladtak. A sofőr előzésbe kezdett egy enyhe emelkedőn, ekkor észrevette, hogy szemből is érkezik egy jármű, ezért próbálta visszakormányozni a kocsit, de végül nekiütközött az autónak, amit meg akart előzni. Ez a kocsi lesodródott az útról és fának ütközött,  utasa súlyos sérüléseket, köztük csigolyatörést szenvedett.

A vádlott autója az ütközés után balra sodródott és nekiütközött egy szemből érkező, már az útpadkára húzódó újabb jármű bal oldalának, amelynek sem vezetője, sem utasai nem sérültek meg. Ez az autó az úttest mellett állt meg. A vádlott kocsija  azonban továbbsodródott és jobb felületével egy másik autó elejének csapódott. Az ütközéstől ez a kocsi az úttesten szembe fordult, majd megállt. Az autó utasa szintén súlyos sérüléseket, egyebek mellett csigolyatörést szenvedett.

A vétkes autó ezután lesodródott az útról és az oldalára dőlt. A jármű három utasa a helyszínen meghalt, a sofőr pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, és maradandó egészségkárosodással kell számolnia.

Galéria
Forrás: Police.hu

“A balesethez az vezetett, hogy a vádlott a KRESZ szabályai ellenére nem olyan helyzetben előzött, amikor az igénybe vett forgalmi sáv olyan távolságban lett volna szabad, hogy a szemből érkezőket az előzés nem zavarja.”
Múlt héten egy nő ellen emeltek vádat, aki azért sodródott le autójával az útról, mert hátranyúlt a táskájáért, ezalatt pedig nem figyelte az utat. A balesetben négyen sérültek meg súlyosan, köztük három gyermek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik