Belföld

Tarlós elég durván nekiment Lázárnak, és még a nevét se mondta ki

Péntek délelőtt Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tartott, ahol az Index szerint leginkább Lázár Jánossal foglalkozott. Az M3 felújításával kapcsolatban az alábbiakat mondta:

  • A kormány hiába állítja, hogy 200 milliárdot ad, ráadásul ez akár csak 137,5 milliárd is lehet a végére.
  • Azért késik az infrastruktúra felújítása, mert a beérkezett ajánlatok a 137,5 milliárdnál jóval magasabbak, szokatlanul egységesen. A magasabb összegre nincs meg a fedezet, hiába mondják a kormányból valakik, hogy adnának többet is a beruházásra.
  • Nem igaz, hogy megoldható lenne az M3 teljes kiváltása a felújítás alatt buszjáratokkal.
  • Nem igaz, hogy ellehetetlenítették a magyar buszgyártókat, elvégre Mészáros Csaba cége az Evopro indult.
  • Nem igaz, hogy vannak rendelkezésre álló magyar buszok, ha lennének, bemutatták volna.
  • Nem igaz, hogy a kormány támogatja a buszvásárlást, mert ezt lényegében határozatban megtiltották.
  • Van valaki, akinek a nevét nem mondja ki, de nem mond igazat, és sohasem válaszol a kérdésre. Szánalmas, hogy egy ilyen vitában Orbán Viktor beavatkozását kell kérnie. (Lázár Jánosra gondolhatott)

Lázár a kormányinfón azzal vádolta Tarlóst, hogy nem tesz meg mindent a metró felújításáért, helyette mindenkibe beleköt.

Nagyon komolyan szeretnék önökkel beszélni. Szeretek verekedni, meg viccelődni is, de arra jutottam, hogy ezeknek az emelt szintű kommunikációs adok-kapok játékoknak semmi értelmük nincs.

– Ezzel kezdte Tarlós a Budapestinfót. Sőt, már az elején közölte, hogy reagálni fog a dolgokra, amiket Lázár elmondott. Egy érdekes odaszúrása a kormánynak is volt:

Néhány ezer migránst kellett két éve elszállítani, azt se tudta az állam megoldani, BKV-s sofőrök és buszok kellettek hozzá.

Végül Lázárról elkeseredetten azt mondta,

Csalódott vagyok és értetlen. Úgy látom, nincs értelme a kommunikációnak. Szakmailag megalapozott, tényekkel alátámasztott kérdésekre ködös demagóg, szakmailag dilettáns válaszokat kapunk, nem is a feltett kérdésre

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik