Belföld

A nyomozók arra várnak, hogy „puhuljon” a Teréz körúti robbantó

Vizsgálják, hogy volt-e megbízója, és miből vett házat Homokkomáromban.

Még nem történt meg a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának folytatólagos kihallgatása – árulta el a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője a Magyar Időknek. P. László megtagadta a vallomástételt, ilyenkor általános eljárás, hogy nem szorgalmazzák a ismételt meghallgatást,

hagyják „puhulni” a gyanúsítottat, hogy ő maga kezdeményezze a kihallgatást.

A kormánypárti lap úgy tudja, P. Lászlót egy ismerőse nevében, telefonon csalták Keszthelyre, ahol elfogták a kommandósok. A kitűzött tízmillió forintos nyomravezetői díjat még nem vonták vissza, aminek magyarázata lehet, hogy az ügy minden szálát vizsgálják.

Az ügyészség szóvivője megerősítette, hogy vizsgálják a gyanúsított kapcsolatrendszerét – keresik, hogy volt-e megbízója, és segítette-e valaki. Arra is kíváncsiak a hatóságok, hogy a hosszú ideje munkanélküli férfinak honnan volt három és félmillió forintja, amiből házat vett a Zala megyei Homokkomáromban.

P. László ügyvédje azt mondta a Magyar Időknek, hogy védence nem panaszkodik, fizikailag jól viseli a fogságot. Rendkívül szokatlannak nevezte, hogy a letartóztatás során kétezer oldalnyi nyomozati iratot tártak a bíróság elé, miközben az előterjesztés két-három oldal szokott lenni.

Áttanulmányoztam az iratokat, a kronológiai egymásutániság egyértelmű, ám a bizonyítékok számomra nem álltak össze egységes egésszé

– mondta. P. László fenntartja, amit őrizetbe vételekor és előzetes letartóztatásakor is mondott: nincs köze a Teréz körúti robbantáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik