Belföld

Gyerekeket kényszerített földre és fegyvert fogott rájuk a a részeg lőrinci biztonsági őr

24.hu
24.hu

2016. 11. 03. 12:14

Bíróság elé állítanak hamarosan egy férfit, aki éles fegyverrel támadt két diákra még februárban Lőrinciben. Az ügyészség csütörtökön közölte, vádat emeltek az ügyben, a vagyonőrt pedig börtönben látnák.

Részegen indult el, fegyverrel a zsebében

A 63 éves alkoholista vádlott vagyonőrként dolgozott egy lakóhelyéhez, Lőrincihez közeli község vastelepén, ahol jellemzően éjszaka volt szolgálatban. Február 5-ére virradóra, miután lejárt a műszakja, elindult haza. Útközben bement egy italboltba, ahonnan dél körül indult csak el, erősen ittas állapotban. A zsebében egy 38-as kaliberű, ötlövetű, töltött forgópisztoly lapult, amelyre egyébként nem volt engedélye.

Azt mondta, agyonlövi őket

A férfi a kerékpárjával megelőzött két sétáló nyolcadik osztályos fiút, megállította, majd felszólította őket, hogy igazolják magukat. A gyermekek azzal védekeztek, hogy nincs náluk igazolvány. Az őr ezután megparancsolta nekik, hogy feküdjenek az úttestre. Mivel a diákok csupán letérdeltek, előrántotta a fegyverét, rájuk fogta azt és kényszerítette őket, hogy hasaljanak le. Azt mondta, hívni fogja a rendőrséget, és végez velük, ha nem engedelmeskednek neki. Hogy mindennek nyomatékot adjon, egyszer a levegőbe lőtt.

Követte a gyerekeket, fegyvert fogott rájuk

A rémült gyerekek mozdulatlanul feküdtek a földön, eközben a vagyonőr perceken át a telefonját kereste, de nem találta, ezért megengedte, hogy a fiúk felálljanak. Végül úgy döntött, hazáig kíséri mindkettejüket. A gyerekek a férfi előtt haladtak, miközben az őr mindvégig nekik szegezte a fegyverét és megparancsolta nekik, hogy tartsanak egymás között öt méter távolságot, különben lelövi őket. Amikor az egyik fiú otthonánál szembetalálkozott a fiú szüleivel, bocsánatot kért a viselkedéséért, zsebre tette a pisztolyt és hazament.

A házkutatáskor a rendőrség a lakásán egy másik, hatlövetű forgótáras maroklőfegyvert, továbbá lőszereket is talált, a férfinak ezek tartására sem volt engedélye.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

On 20.07.2017 more than 10000 people protested in front of the presidential palace in Warsaw against the ongoing process of changing the judicial system of the country. - NO WIRE SERVICE - Photo: Jan A. Nicolas/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.