Belföld

Gyerekeket kényszerített földre és fegyvert fogott rájuk a a részeg lőrinci biztonsági őr

Bíróság elé állítanak hamarosan egy férfit, aki éles fegyverrel támadt két diákra még februárban Lőrinciben. Az ügyészség csütörtökön közölte, vádat emeltek az ügyben, a vagyonőrt pedig börtönben látnák.

Részegen indult el, fegyverrel a zsebében

A 63 éves alkoholista vádlott vagyonőrként dolgozott egy lakóhelyéhez, Lőrincihez közeli község vastelepén, ahol jellemzően éjszaka volt szolgálatban. Február 5-ére virradóra, miután lejárt a műszakja, elindult haza. Útközben bement egy italboltba, ahonnan dél körül indult csak el, erősen ittas állapotban. A zsebében egy 38-as kaliberű, ötlövetű, töltött forgópisztoly lapult, amelyre egyébként nem volt engedélye.

Azt mondta, agyonlövi őket

A férfi a kerékpárjával megelőzött két sétáló nyolcadik osztályos fiút, megállította, majd felszólította őket, hogy igazolják magukat. A gyermekek azzal védekeztek, hogy nincs náluk igazolvány. Az őr ezután megparancsolta nekik, hogy feküdjenek az úttestre. Mivel a diákok csupán letérdeltek, előrántotta a fegyverét, rájuk fogta azt és kényszerítette őket, hogy hasaljanak le. Azt mondta, hívni fogja a rendőrséget, és végez velük, ha nem engedelmeskednek neki. Hogy mindennek nyomatékot adjon, egyszer a levegőbe lőtt.

Követte a gyerekeket, fegyvert fogott rájuk

A rémült gyerekek mozdulatlanul feküdtek a földön, eközben a vagyonőr perceken át a telefonját kereste, de nem találta, ezért megengedte, hogy a fiúk felálljanak. Végül úgy döntött, hazáig kíséri mindkettejüket. A gyerekek a férfi előtt haladtak, miközben az őr mindvégig nekik szegezte a fegyverét és megparancsolta nekik, hogy tartsanak egymás között öt méter távolságot, különben lelövi őket. Amikor az egyik fiú otthonánál szembetalálkozott a fiú szüleivel, bocsánatot kért a viselkedéséért, zsebre tette a pisztolyt és hazament.

A házkutatáskor a rendőrség a lakásán egy másik, hatlövetű forgótáras maroklőfegyvert, továbbá lőszereket is talált, a férfinak ezek tartására sem volt engedélye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik