Belföld

Ceglédi gyerekgyilkosság – döntött az ügyészség, előzetesbe küldenék az anyát

Indítványozta az ügyészség annak a ceglédi nőnek az előzetes letartóztatását, aki olyan súlyosan bántalmazta gyermekét, hogy a kisfiú életét vesztette – tájékoztatta a 24.hu-t a Pest Megyei Főügyészség. A kényszerintézkedés elrendeléséről csütörtökön döntenek.

Az ügyészség részleteket is közölt a tragédiáról. A bűnügy gyanúsítottja – egy fiatal ceglédi nő – élettárásával két kicsi gyermeküket nevelik, a harmadik babát éppen várják. Az apa  elvesztette a munkáját, alkalmi munkákból éltek, gyakran megélhetési gondokkal küszködtek. A viták, veszekedések és a mindennapok gondjai miatt a nő sokszor ideges volt, nem volt türelme a gyerekekhez. Vasárnap a másfél éves kisfiú sírt, anyja pedig nem tudta megnyugtatni.

“A gyanúsított az egyre hangosabban síró gyermeket több alkalommal felemelte és nagy erővel a földhöz csapta. A sértett a fejét ért sérülések következtében életét vesztette”.
Bár a nő mentőt hívott, akik azonnal megkezdték a kisgyermek újraélesztését, már nem tudtak segíteni rajta. Az ügyészség azért kezdeményezte a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését, mert álláspontjuk szerint tartani lehet attól – a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlya miatt – hogy megszökne a hatóságok elől.

Az ügyben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyik eljárás.

Szerdán Bujdosó Balázs igazságügyi szakértő a 24-nak azt mondta, a nő valószínűleg nem depressziós, hanem személyiségében torzult az a nő. A tettét ugyan – állítása szerint – a fia hisztije váltotta ki, de a szakértő szerint nemcsak a gyerek, hanem az élet zavarta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik