Belföld

Csaknem 230 baleset, nyolc halott az utakon a hosszú hétvégén

Az elmúlt öt napban 225 baleset történt az ország útjain – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság szerda reggeli összesítéséből. A tájékoztatás szerint nyolc olyan baleset történt, amelynek volt halálos áldozata: összesen nyolcan vesztették életüket, 217-en pedig megsérültek, 59-en súlyosan, 158-an pedig könnyebben.

Hétfőn egy gyalogost gázolt halálra egy kocsi a 66-os főúton Árpádtető és Mánfa között. Az áldozat egy 62 éves férfi. Az autó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. Egy nappal korábban két autó hajtott egymásnak a 82-es úton Ravazd közelében. Az ütközésben egy ember életét vesztette, négyen pedig megsérültek.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

AZ ORFK közleményében kitér arra is, hogy az elmúlt napokban a rendőrök összesen 842 embert fogtak el, közülük 174-et az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 557-et pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten. További 975 személyt előállítottak, köztük 406 főt bűncselekmény elkövetése, további 69 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 553 esetben történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik