Belföld

Imaláncot indítottak Orbán Viktorért

Fél éven át, naponta öt percen keresztül kell mondani az imát.

Nemzetközi imalánc indult Orbán Viktorért – írja a pozsonyi Új Szó. Az imát a lap szerint egy Rómában élő bencés szerzetes, Kühár Ede írta (bár ő 2013-ban elhunyt), a lánchoz csatlakozóknak pedig fél éven át, naponta öt percen keresztül kell mondaniuk. Így kezdődik:

Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől!

Az ipolysági Varga János azt mondta, azért csatlakozott, mert Orbán Viktor különleges politikus, és

azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben.

Vagy százötven ismerősének küldte el az imát, ők is legalább ennyinek küldik tovább, szerinte ennyi könyörgés nem maradhat meghallgatás nélkül.

Szlovákiában az ipolybalogi plébános, György Ferenc indította a láncot, ő Ausztriából kapta meg az ima szövegét. Azt mondta, nem követi, hányan kapcsolódtak be, de úgy véli, „sok jóérzésű magyar ember”.

Már Szent Pál is megírta: tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért: a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy békés és csendes életet élhessünk, telve istenfélelemmel és tisztességgel

– mondta az Új Szónak.

Szlávik Antal egyházjogász, hidaskürti plébános azt mondta: az imalánchoz nem szükséges az egyház jóváhagyása.

Az ima magánügy, aki akar, részt vesz benne, aki nem akar, annak sem kell provokációt látnia benne

– jelentette ki. A szlovák püspöki konferencia szóvivője azt mondta, nem tudnak az imaláncról, magánkezdeményezésnek tartják és nem foglalkoznak vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik