Belföld

Csalóka napfény, erős szél és utána fagy

Szárazabb, hidegebb idő lesz.

Az erős, északnyugati széllel több fokkal hidegebb levegő áramlik az ország fölé. Mérséklődik a nappali felmelegedés, hajnalban helyenként pár fokkal fagypont alá csökken a hőmérséklet. Hétfőn derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, csak keleten, északkeleten lehet több felhő. Csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati, északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul. Késő estére -2, +8 fokig hűl le a levegő, fagy az Északi-középhegység völgyeiben valószínű.

Kedden a reggeli pára- és ködfoltok feloszlása után sok napsütés várható, majd estétől észak felől megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A nyugati, majd a délnyugatira forduló szél csupán a Kisalföldön élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +4 fok között várható, de a fagyzugos helyeken -5, -2 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Szerdán átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, pár órás napsütés csak délen valószínű. Reggel foltokban párás, ködös idő várható. Délelőtt főleg csak északon, délután másutt is több helyen, de egyre inkább a déli országrészben alakulhat ki eső, zápor. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1, 7 fok között alakul, de a szélvédett, derült helyeken -2, +1 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 12, 17 fok között alakul, de északkeleten csupán 8, 12 fok között valószínű.

Hidegfronti hatások már nem terhelik az arra érzékenyek szervezetét. Bár sokfelé lesz szeles az idő, érdemes minél több időt a szabadban tölteni. A levegő a déli órák kivételével hűvös, hajnalban kimondottan hideg lesz, ezért öltözködéssel és vitaminok pótlásával célszerű a megfázás megelőzéséről gondoskodni

Ajánlott videó

Olvasói sztorik