Belföld
Karancslapujtõ, 2015. november 1.
Virágok mindenszentek napján a karancslapujtõi temetõben 2015. november 1-jén.
MTI Fotó: Komka Péter

Szentségelés helyett – forgalomkorlátozás Budapesten

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 10. 30. 07:00

Több kerületben is változik a forgalmi rend Mindenszentek ünnepe és Halottak napja miatt.

Tilos megállni kedd éjfélig!

  • Az Új Köztemetőhöz vezető útvonalakon: a Sírkert út mindkét oldalán a Maglódi út és a Kozma utca között, és a Kozma utca mindkét oldalán az Álmos utca és a körforgalom között.
  • A Farkasréti temetőhöz vezető útvonalakon: a Hegyalja út mindkét oldalán a Liptó utca és a Németvölgyi út között, a Németvölgyi út mindkét oldalán a Hegyalja utca és a Brassó utca között, az Érdi út mindkét oldalán a Márton Áron tér és a Németvölgyi utca között, a Márton Áron téren, a Rátz Aladár út mindkét oldalán a Márton Áron tér és a Denevér út között.
  • A Rákospalotai temetőhöz vezető Zala György utca mindkét oldalán.
  • Az Erzsébeti temetőhöz vezető útvonalakon: a Tartsay utca mindkét oldalán a Nyír utca és a Temető sor között, a Külső Vörösmarty utca mindkét oldalán az Alsó Határ út és a Tartsay utca között, a Vasfű utca mindkét oldalán a Temető sor és a Külső Vörösmarty utca között, a Temető sor mindkét oldalán a Tartsay utca és a Vasfű utca között.
  • A Kispesti temetőhöz vezető Kassa utca mindkét oldalán a Kolozsvári utca és a Pozsony utca között, Kolozsvár utca mindkét oldalán a Kassa utca és a Hárs utca között, Darányi Ignác utca mindkét oldalán a Csapó utca és a Kolozsvár utca között.

A rendőrség lezárja kedd éjfélig a X. kerületben a Kozma utcát a Jászberényi út és a körforgalmi csomópont között, a XVIII. kerületben a Reményik Sándor utcát. a XIX. kerületben a Temető közt, a XXIII. kerületben a Külső Vörösmarty utca Alsó Határ út és a Tartsay utca közötti szakaszát.

Egyirányú lesz a forgalom a X. kerületben az Újhegyi út a Maglódi út és az Újköztemető előtti körforgalom közötti szakaszán. A Maglódi út felöl csak a közösségi közlekedés járművei hajthatnak be. A Sírkert utcában a körforgalom felől a Maglódi út irányába, a Korányi Frigyes utcában. A temetőbe behajtani a főbejáraton és a Korányi Frigyes utcai mellékbejáraton lehet, utóbbinál csak behajtás van. A XXII. és XXIII. kerületi Debrő utcában és a Víg utcában a Gádor utca irányába, a Tartsay utcában a Külső Vörösmarty út felől a Temetősor irányába, a Temetősoron a Tartsay utca felől a Vasfű utca felé, valamint a Tartsay utca felől az Alsó határút felé lehet csak közlekedni. A XVI. kerületi szabadföld úttal párhuzamos gépjármű parkolóban, az AGIP benzinkút irányából a Décsi József út irányába.

Kedd éjfélig feloldják a megállási tilalmat Újpesten, a Megyeri úton a Szondi utca és a Reviczky utca között a temető oldalán. a XXII. kerületben a Nagy Kőbánya utcán.

Kedd éjfélig tilos a behajtás a XXIII. kerületi Külső Vörösmarty utcába az Alsó Határ úttól, a XVI. kerületi Tátraszirt sorról a Lóca utcára. Mindkét irányból behajtani tilos (kivéve mozgáskorlátozott személyek járműveinek.) Simongát utcai temető előtti szakaszra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

A kegyelet napjainak zavartalanságáért azt is kérik, hogy a járművezetők lakott területen kívül és belül is fokozottan figyeljenek a gyalogosokra és a kerékpárosokra, akik a közlekedési baleseteknek leginkább kitettek. A nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások és torlódások esetén a közlekedők legyenek türelmesek, már előre számítsanak hosszabb utazási időre.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

383356 17: The execution bed sits empty on Death Row April 25, 1997 at Texas Death Row in Huntsville, Texas. About 450 prisoners are on the Row. Texas has the most executions in the US each year. The inmates are executed by lethal injection. (Photo by Per-Anders Pettersson/Liaison)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.