Belföld

Szentségelés helyett – forgalomkorlátozás Budapesten

Több kerületben is változik a forgalmi rend Mindenszentek ünnepe és Halottak napja miatt.

Tilos megállni kedd éjfélig!

  • Az Új Köztemetőhöz vezető útvonalakon: a Sírkert út mindkét oldalán a Maglódi út és a Kozma utca között, és a Kozma utca mindkét oldalán az Álmos utca és a körforgalom között.
  • A Farkasréti temetőhöz vezető útvonalakon: a Hegyalja út mindkét oldalán a Liptó utca és a Németvölgyi út között, a Németvölgyi út mindkét oldalán a Hegyalja utca és a Brassó utca között, az Érdi út mindkét oldalán a Márton Áron tér és a Németvölgyi utca között, a Márton Áron téren, a Rátz Aladár út mindkét oldalán a Márton Áron tér és a Denevér út között.
  • A Rákospalotai temetőhöz vezető Zala György utca mindkét oldalán.
  • Az Erzsébeti temetőhöz vezető útvonalakon: a Tartsay utca mindkét oldalán a Nyír utca és a Temető sor között, a Külső Vörösmarty utca mindkét oldalán az Alsó Határ út és a Tartsay utca között, a Vasfű utca mindkét oldalán a Temető sor és a Külső Vörösmarty utca között, a Temető sor mindkét oldalán a Tartsay utca és a Vasfű utca között.
  • A Kispesti temetőhöz vezető Kassa utca mindkét oldalán a Kolozsvári utca és a Pozsony utca között, Kolozsvár utca mindkét oldalán a Kassa utca és a Hárs utca között, Darányi Ignác utca mindkét oldalán a Csapó utca és a Kolozsvár utca között.

A rendőrség lezárja kedd éjfélig a X. kerületben a Kozma utcát a Jászberényi út és a körforgalmi csomópont között, a XVIII. kerületben a Reményik Sándor utcát. a XIX. kerületben a Temető közt, a XXIII. kerületben a Külső Vörösmarty utca Alsó Határ út és a Tartsay utca közötti szakaszát.

Egyirányú lesz a forgalom a X. kerületben az Újhegyi út a Maglódi út és az Újköztemető előtti körforgalom közötti szakaszán. A Maglódi út felöl csak a közösségi közlekedés járművei hajthatnak be. A Sírkert utcában a körforgalom felől a Maglódi út irányába, a Korányi Frigyes utcában. A temetőbe behajtani a főbejáraton és a Korányi Frigyes utcai mellékbejáraton lehet, utóbbinál csak behajtás van. A XXII. és XXIII. kerületi Debrő utcában és a Víg utcában a Gádor utca irányába, a Tartsay utcában a Külső Vörösmarty út felől a Temetősor irányába, a Temetősoron a Tartsay utca felől a Vasfű utca felé, valamint a Tartsay utca felől az Alsó határút felé lehet csak közlekedni. A XVI. kerületi szabadföld úttal párhuzamos gépjármű parkolóban, az AGIP benzinkút irányából a Décsi József út irányába.

Kedd éjfélig feloldják a megállási tilalmat Újpesten, a Megyeri úton a Szondi utca és a Reviczky utca között a temető oldalán. a XXII. kerületben a Nagy Kőbánya utcán.

Kedd éjfélig tilos a behajtás a XXIII. kerületi Külső Vörösmarty utcába az Alsó Határ úttól, a XVI. kerületi Tátraszirt sorról a Lóca utcára. Mindkét irányból behajtani tilos (kivéve mozgáskorlátozott személyek járműveinek.) Simongát utcai temető előtti szakaszra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

A kegyelet napjainak zavartalanságáért azt is kérik, hogy a járművezetők lakott területen kívül és belül is fokozottan figyeljenek a gyalogosokra és a kerékpárosokra, akik a közlekedési baleseteknek leginkább kitettek. A nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások és torlódások esetén a közlekedők legyenek türelmesek, már előre számítsanak hosszabb utazási időre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik