Belföld

Lebénult a bőnyi rendőrgyilkos

A legfrissebb információ­im­ szerint védencem bal lába nagy valószínűséggel örökre­ béna marad – mondta el a Blikknek dr. Léhner György, a hős rendőrt fejbelövő Győrkös István ügyvédje. A jogi képviselő elmondása szerint védence továbbra is állítja: szerencsétlen baleset történt, amiben legnagyobb sajnálatára meghalt egy rendőr, emiatt rettentő lelkiismeret-furdalás gyötri.

A tragédia napján a védő elmondása szerint Győrkös a kertkapunál közölte a házkutatásra érkező rendőrökkel, hogy addig szó sem lehet háza átvizsgálásáról, míg nem beszél ügyvédjével. Győrkös visszament a házba és miután az előszobában észrevette, hogy a rendőrök nem álltak meg a kertkapunál, ezúttal már gépkarabéllyal a kezében közölte: ne jöjjenek közelebb, mert lőni fog.

Megtette: ötször lőtt, az egyik golyó a hősi halált halt Pálvölgyi Pétert a fején találta el. Győrköst Pálvölgyi Péter társa lőtte le, de a golyó nem ért létfontosságú szervet. Ekkor a TEK is bekapcsolódott:  telefonon próbálták meggyőzni Győrköst, engedje be őket a házba, hogy kihozhassák sebesült társukat. Hosszas egyezkedés után a kommandósok bejutottak a házba és elkapták a férfit. A TEK orvosa ellátta a rendőrökre lövő férfit, majd a győri kórházba szállították, ahol azonnal megoperálták. jelenleg a tököli rabkórházban ápolják, ha bűnösségét megállapítják, életfogytigalni börtön várhat rá.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Bőnyi lövöldözés” item_limit=”3″ show_image=”true” tag_select=”-1″ tag_id=”158012″ category_id=”” fontsize_title=”0″]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik