Belföld

Pénteken még enyhül az idő, de a hosszú hétvége didergést hoz

hideg(650x433).jpg (Array)
hideg(650x433).jpg (Array)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a korábban képződött köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet délelőtt mindenütt feloszlik, azt követően jellemzően napos idő várható fátyolfelhőkkel, csak estétől érkeznek valamivel vastagabb felhők észak felől. Csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csak az Észak-Alföldön élénkül meg késő délutántól a délnyugati szél. A hőmérséklet délután 10 és 15 fok között alakul, az északnyugati területeken lesz a legmelegebb. Késő estére 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati határ közelében hajnalra köd képződik, amely napközben fel is oszlik. Legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. Az erős északnyugati szelet néhol viharos széllökések kísérik, de a délnyugati határ mentén mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 5, 10 fok között alakul, de a hajnalban még szélcsendes északkeleti és délnyugati tájakon 0, +5 fok között várható.

Vasárnap változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Északkeleten, illetve kis valószínűséggel nyugaton futó zápor előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, csupán az északkeleti és délnyugati tájakon lesz mérsékelt a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 7 fok között várható, de a szélcsendes vidékeken -1, +2 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik