Belföld

Négy év után fogták el egy költségvetési csalás utolsó gyanúsítottját

Elfogták egy négy évvel ezelőtti 180 millió forintos költségvetési csalási ügy utolsó gyanúsítottját a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szerdán – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség pénteken közleményben az MTI-t.

Azt írták:

a gyanú szerint a férfinak másokkal együtt szerepe volt abban, hogy egy Somogy megyei vállalkozás jogosulatlanul szerezhetett támogatást munkahelyteremtésre kiírt pályázaton.

A bűncselekményben érintettek célja nem a projekt megvalósítása, hanem kizárólag a pénz megszerzése volt, az összeget az egyik ügyvezető a magánbankszámlájára utalta.

Az ügy hat szereplője közül négyet a bíróság tavaly októberben jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt. Az akkor még ismeretlen helyen tartózkodó két társuk egyikét tavaly októberben fogták el, azóta vádat is emeltek ellene, az utolsó gyanúsított pedig most került rendőrkézre.

A férfit, akivel szemben mintegy 50 millió forint vagyoni hátrányt okozó adócsalás miatt is nyomoznak, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik