Belföld

Nagykéssel járt iskolába a Teréz körúti robbantó

Furcsa, zárkózott gyereknek ismerték, de különösebben nem tartottak tőle.

30 centis konyhakést hordott magával a körúti robbantó az iskolába – ezt egykori középiskolai osztálytársa mondta az RTL-nek.

A neve elhallgatását kérő férfi felidézte: P. László a 11. osztályban került hozzájuk, annyit tudtak róla, hogy Ecuadorból jött, úgy is hívták, hogy „ecuadori gyerek”. Mint azóta kiderült, apja rabolta el anyjától és vitte a dél-amerikai országba.

A robbantó középiskolásként zárkózott volt, nem szólt senkihez, és nem nézett senki szemébe – mondta a volt osztálytárs. Nem volt jó tanuló, üres volt a füzete, és a 11. évfolyam végén eltűnt, nem érettségizett az osztállyal.

Csak néha a padtársához szólt, ő vette észre P. László táskájában a 30 centis konyhakést, amit mindig magával hordott, állítólag azért, hogy meg tudja magát védeni. Ezt nem értették, mert egyébként jó gimnáziumba jártak, ahol nem voltak balhék, de még viccelődtek is a többiek azzal, hogy nehogy valaki rosszat szóljon neki, mert belevágja a kést. Különösebben azért nem féltek tőle.

Az RTL elment ahhoz a homokkomáromi házhoz is, amelyet tavasszal vett a robbantó, úgy tudni, ennek pincéjében rakta össze a bombákat. A nyomozók mindent megjelöltek az épületen, az udvaron pedig egy gödör is van. Tűzszerészek robbantottak ott, miután átvizsgálták a házat. Megszólaltak a falu lakói is: többen emlékeztek autójára, amely mellett Keszthelyen elfogták, a hátuljára csavarozott plexiről ismerték fel. A szomszédoknak egyébként feltűnt, hogy a férfi zavartan viselkedik, de nem gyanakodtak rosszra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik