Belföld

A bőnyi rendőrgyilkos ügyvédje: a szakértői vizsgálat feladata lesz eldönteni, hogy ki lőtt először

Korábban már megírtuk, hogy a bőnyi rendőrgyilkos tagadja, hogy kivégzéssel fenyegetett, illetve azt állítja, véletlenül sült el fegyvere, nem akart ölni.

Az RTL Klub Híradójában nyilatkozott Léhner György ügyvédje, aki elmondta, mikor a rendőrök megérkeztek, mondták, hogy házkutatást akarnak tartani. Védence ekkor elindult a házba, hogy ügyvédet hívjon, de ezt a rendőrök nem szerették volna, ezért utána mentek. A házban már maga elé tartott a fegyvert, “hogy távol tartsa a rendőröket”. Azt mondta, csak azért csinálta ezt, hogy ne menjenek közelebb hozzá. De védence szerinte nem akart ölni.

Az ügyvéd szerint több éles lőszert Léhnernél nem találtak. Azt is hozzátette, az már nagyon régen volt, 10-15 éve, hogy fiatalok masíroztak nála, gyakorlóteret tartott fent. Az utóbbi időben azt mondja, védence visszahúzódóan élt.

A lövés az előszobában történt, a rendőrtiszt 2-3 méterre állt a védencétől. Az ő álláspontjuk az, hogy

a helyszíni szemle alapján a szakértői vizsgálatnak lesz a feladata eldönteni, hogy ki lőtt először, és az is, hogy melyik lövedék találta el a rendőrtisztet.

Abban szinte száz százalékig biztos, hogy a védence által kilőtt lövedék találta el a rendőrt. Léhner György azt is mondja, biztos, hogy nem célzott lövés volt. Hozzátette, hogy védence öt lövést adott le, tehát egy rövid sorozatot, a rendőrök pedig kilenc egyes lövést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik