Belföld

Videón a bőnyi rendőrgyilkos elfogása

Videót tett közzé a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának elfogásáról csütörtökön a Terrorelhárítási Központ. A felvételen látható a rajtaütés, illetve, hogy miután elfogták, hordágyon viszik a 76 éves támadót a mentőautóhoz.

Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus támadás szerda reggel történt Bőnyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei házkutatást akartak tartani a támadó otthonában, ám a 76 éves férfi még azelőtt tüzet nyitott, hogy bejutottak volna hozzá. Öt-hat lövést adott le egy gépfegyverből és fejbe lőtte a 46 éves nyomozót, aki azonnal meghalt. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudták volna megmenteni. A rendőrök szintén fegyvert rántottak, az idős támadót hasba lőtték. A férfi ezután elbarikádozta magát az otthonában, a TEK pedig elindult a helyszínre. Tárgyalni próbáltak vele, de a férfi azt mondta, bárki is megy a közelébe, azt kivégzi. Hallani lehetett, hogy egyre rosszabbul van, így végül rajtaütöttek. A lövöldözőt kórházba vitték, ahol műtéten esett át.

A tettesről az ügyészség, a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ közös sajtótájékoztatóján annyit közölt, hogy 76 éves, polgári személy. Úgy tudni, a ház, ahol a lövöldözés történt, állítólag a Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenységéhez köthető. A militáns szervezetről tavaly írtunk, miután toborzó videóval buzdították az embereket: ha kell, fegyverrel is szálljanak szembe az országba érkező menekültekkel. A feltételezett elkövető a szervezet vezetője, Gy. István.

A férfi előzeteséről a kórházban döntenek hamarosan, majd a tököli rabkórházba szállítják. Állapota stabil, nincs akadálya, hogy átvigyék máshova.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Bőnyi lövöldözés” item_limit=”3″ show_image=”true” tag_select=”-1″ tag_id=”158012″ category_id=”” fontsize_title=”0″]

Olvasói sztorik