Belföld

Szombatig tűrhető időnk lesz

Csütörtökön újra sok napsütésben bízhatunk az ország nagy részén, de a nyugati és a délkeleti tájakon időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet, viszont említésre méltó csapadék sehol sem várható, legfeljebb időnként az Alpokalján csepereghet az eső – írja az Időkép.

A szél veszít erejéből, csak helyenként fordulhat elő egy-egy élénk északias széllökés. Hajnalban 0 és 7 fok között alakul a hőmérséklet, a leghidegebb az északi, északkeleti tájakon lehet, napközben pedig 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.

Péntek reggelre foltokban pára, köd kialakulhat, viszont a délelőtti órákban ezek feloszlanak, és hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban azonban hideg idő várható, -2 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet, elsősorban északon, északkeleten mérhetünk fagypont alatti értékeket, de az Alföldön is többfelé alakulhat majd 0 fok körül a hőmérséklet. A délutáni órákra 10 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Szombat reggelre egy hidegfront érkezik, melynek következtében feltámad az északnyugati szél, viszont ennek köszönhetően enyhébb lesz a hajnal. Napközben napos-felhős időszakok válthatják majd egymást, viszont számottevő csapadék lesz, legfeljebb elszórtan alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. A legmelegebb órákban 11 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik