Belföld

Gyorséttermekből rendelt bombaalkatrészeket a körúti robbantó

A mobilszolgáltatók cellainformációit is elemezni kellett, hogy a merénylő nyomára akadjanak.

Gyorséttermek wi-fi hálózatain keresztül rendelte meg a bombaalkatrészeket a körúti robbantó – tudta meg az Átlátszó. A nyomozóknak így nem volt könnyű dolguk, bár így is kézre tudták keríteni P. Lászlót. A portálnak megerősítették, hogy őt még csak egyszer hallgatták ki, és nem tett vallomást.

Az Átlátszó nyomozásra rálátó forrása szerint valóban sikerült a robbantás helyszínén olyan DNS-nyomot rögzíteni, ami a tetteshez kapcsolható, és a bomba maradványaiból meg tudták állapítani azt is, hogy milyen alkatrészekből rakták össze a szerkezetet. Ezután azt vizsgálták, kik rendeltek ilyen dolgokat az internetről.

A nyomozók helyzetét nehezítette, hogy a megrendelő emaileket egy gyorsétterem-lánc wifi-hálózatán keresztül küldte el a robbantó. Úgy tudni, még arról is érdeklődött egyik levelében, hogy mekkora lesz a robbanóanyag hatótávolsága.

A mobilszolgáltató cellainformációinak elemzéséből derült ki, hogy ki tartózkodhatott az éttermekben az emailek elküldésekor. Az ezekhez az időpontokhoz köthető térfigyelő és belső kamerafelvételeket is elkérték.

Ezután vetették be azt a sokszor megírt nyomozói cselt, hogy a gyanúsított édesanyjától szondáztatással szereztek DNS-mintát, és az egyezés révén nyilvánvalóvá vált, hogy nagy valószínűséggel a robbantót találták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik