Belföld

Azt állítja a bőnyi rendőrgyilkos, hogy véletlenül lőtt

Nem akart senkit megölni – ezt állítja a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottja. A férfi csak azért vette a fegyvert a kezébe, mert feltett szándéka volt, hogy ezzel megakadályozza a nyomozók házba való bejutását. Inkább rájuk akart ijeszteni, nem megsebesíteni őket. A műtét utáni ébredéskor a gyanúsítás közlésekor tudta meg, hogy megölt valakit. Mélységesen sajnálja ezt, de az előbbiek miatt csak részben ismeri el bűnösségét – mondta Dr. Léhner György, Gy. I. kirendelt védője a Kisalföld kérdésére.

A fegyverről, amely a kezében elsült, azt közölte, hogy ilyen fegyverre Magyarországon senki nem kaphat engedélyt. Sorozatlövő gépkarabély volt egyébként, ezért adott le néhány másodperc alatt több lövést is.

Az ügyvéd azután nyilatkozott, hogy a bíróság csütörtökön elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. Miután megszületett a döntés, az idős embert lehozták és mentőautóba tették, hogy átvigyék a tököli rabkórházba.

MTI
MTI

Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus támadás szerda reggel történt Bőnyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei házkutatást akartak tartani a támadó otthonában, ám a 76 éves férfi még azelőtt tüzet nyitott, hogy bejutottak volna hozzá. Öt-hat lövést adott le egy gépfegyverből és fejbe lőtte a 46 éves nyomozót, aki azonnal meghalt. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudták volna megmenteni. A rendőrök szintén fegyvert rántottak, az idős támadót hasba lőtték. A férfi ezután elbarikádozta magát az otthonában, a TEK pedig elindult a helyszínre. Tárgyalni próbáltak vele, de a férfi azt mondta, bárki is megy a közelébe, azt kivégzi. Hallani lehetett, hogy egyre rosszabbul van, így végül rajtaütöttek. A lövöldözőt kórházba vitték, ahol műtéten esett át. Állapotát már akkor sikerült stabiliziálni.

A férfi elfogásáról a Terrorelhárítási Központ csütörtökön videót tett közzé:

[central_CentralTagComponentWidget title=”Bőnyi lövöldözés” item_limit=”3″ show_image=”true” tag_select=”-1″ tag_id=”158012″ category_id=”” fontsize_title=”0″]

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik