Belföld

17 éves lánya gyászolja a bőnyi rendőrgyilkos áldozatát

A megölt nyomozót korábban egy milliárdos ügy villámgyors megoldása miatt léptették elő.

Felesége és 17 éves lánya gyászolja azt a rendőrt, akit szerdán a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista mozgalom 76 éves vezetője ölt meg – írja a Bors. Pálvölgyi Péter a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója volt.

A lap felidézi, hogy Pálvölgyit négy éve soron kívül őrnaggyá léptették elő, miután kiemelkedő szakmai munkájának köszönhetően órák alatt sikerült elfogni azokat a bűnözőket, akik csaknem egymilliárd forint értékű szállítmánnyal loptak el egy kamiont Vecsésen.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Bőnyi lövöldözés” item_limit=”3″ show_image=”true” tag_select=”-1″ tag_id=”158012″ category_id=”” fontsize_title=”0″]

Pálvölgyi Péter gyilkosát, Gy. Istvánt hasba lőtték, de a golyó nem ért létfontosságú szerveket. Az idős férfit megműtötték, állapota stabil, a Bors információi szerint még csütörtökön átviszik a tököli rabkórházba.

Egy közelben lakó idős asszony azt mondta a lapnak, hogy a lövöldözés után Gy. István felesége kint járkált a kertben, majd bekéredzkedett a közeli virágbolt mosdójába, ahol cinikusan azt mondta a rendőri akcióra utalva, hogy

minek ez a nagy hűhó a semmiért?

Egy másik helybéli arról beszélt, hogy a szélsőjobboldali rendőrgyilkos nagyon udvarias és intelligens ember benyomását keltette, de mindig távolságtartóan viselkedett, és egyfolytában kopasz fiatalemberek vették körül.

A Blikknek egy helybéli férfi azt mondta: Gy-ék normális életet éltek három évvel ezelőttig, amikor az idős férfi fia leesett a lóról és meghalt. Azután bezárkóztak, nem nagyon beszéltek senkivel. Azt a településen mindenki tudta, hogy Gy. István neonáci nézeteket vall – tette hozzá. A szomszédok gyakran panaszkodtak arról, hogy lövéseket hallanak a portáról.

A lap úgy tudja, a rendőrgyilkost évek óta figyelte a Nemzeti Nyomozó Iroda, így tudniuk kellett, hogy rengeteg éles lőfegyvere van.

Utoljára négy éve volt Magyarországon rendőrgyilkosság, a Csongrád megyei Apátfalván egy osztrák férfi Hummer terepjáróval szándékosan halálra gázolta az őt megállítani próbáló motoros rendőrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik