Belföld

Gépfegyveres ölt meg egy rendőrt Bőnyben – őt gyászolja a rendőrség

Holnapján búcsúzik a rendőrség attól a 46 éves nyomozótól, akit szerda reggel egy gépfegyveres férfi ölt meg Bőnyben. Pálvölgyi Péter 46 évet élt.

“Szolgálatteljesítés közben 2016. október 26-án életét vesztette Pálvölgyi Péter rendőr őrnagy, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója. Magyarország Rendőrsége megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában. A rendőrség a rendőrségi épületeken gyászzászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tiszteleg elhunyt munkatársának helytállása előtt.

palvolgyi-peter

Pálvölgyi Péter őrnagy 46 éves volt és 25 évig szolgált a rendőrként. A Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója volt. “Kiváló embert, kitűnő kollégát ismertünk meg benne” – mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány Győrben, a halálos támadás kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Ahogy arról beszámoltunk, az NNI házkutatást akart tartani a gyanúsított házában szerda reggel. Még be sem jutottak hozzá, amikor a 76 éves férfi tüzet nyitott. Az áldozatot a fején érte találat. Ezután a rendőrök is használták a fegyverüket, a támadó pedig – bár megsérült – elbarikádozta magát otthonában, fenyegetőzött és közölte, hogy nem akar senkit látni a közelében.  Azt mondta, hogy bárki legyen is az, végezni fog vele. Terrorelhárítók indultak el Budapestről illetve Győrből. Akkor még azt a jelzést kapták, hogy kollégáik megsérültek. Megkezdték a nyomozó kimenekítését, ám ekkor már tudták, hogy belehalt sérülésebe. A férfival már útközben tárgyalni kezdtek, és észrevették, hogy folyamatosan romlik az állapota, ezért rajtaütöttek. Ekkor újabb lövések már nem dördültek.

Az áldozatot támadó fejbe lőtte. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az eddigi adatok szerint az életét semmilyen módon nem lehetett volna megmenteni.

Galéria
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik