Belföld

Több mint félmilliót fizet Toroczkai, mert szennycsatorna-tölteléknek nevezett egy újságírót

Jogerősen 350 ezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a Kúria Toroczkai László ásotthalmi polgármestert, aki szennycsatorna-tölteléknek nevezett egy újságírót a Facebook-oldalán, írja a delmagyar.hu.

Toroczkai László aktív életet él Facebook-oldalán, néhány órával ezelőtt például ezt írta ki: “Döbbenet! Ahelyett, hogy kiherélték volna, inkább csinos rendőrnők kíséretében az osztrák Legfelsőbb Bíróság felmentette a 10 éves kisfiút az uszodában megerőszakoló iraki pedofil migránst.”

Mayer Aranka nemrég beperelte a polgármestert, mert szennycsatorna-tölteléknek nevezete az újságírót, egyik kommentelője pedig ezt írta:

Először talán az újságírót lelőni lehetne.

Toroczkai szerint az újságíróról alkotott véleménye nem sért személyiségi jogokat, a hozzászólások tartalmáért pedig nem vállalhat felelősséget. A bíróság és a Kúria viszont ezt másképp gondolta, utóbbi helybenhagyta a Szegedi Törvényszék ítéletét.

A Kúria indoklása szerint viszont mindegy, hogy Toroczkai vagy egy kommentelő sért jogot, az objektív felelősség alapú jogsértés alól nem mentesíti, hogy a politikus azzal védekezett, nincs technikai lehetősége valamennyi komment moderálására. Vagyis

Toroczkai felelősséggel tartozik a Facebook-oldalán a hozzászólások tartalmáért.

A Kúria 350 ezer forint sérelemdíj, 103 ezer forint perköltség és 148 ezer forint illeték megfizetésére kötelezte Toroczkai Lászlót, aki felháborítónak tartja az ítéletet. Azt mondja, most már jobban figyel a kommentek moderálására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik