Belföld

Legalább negyven sérülést találtak a Budapesten halálra vert nő testén

Halált okozó testi sértés miatt állít bíróság elé az ügyészség egy 43 éves férfit, aki tavaly májusban halálra verte élettársát. Az ügyben most emeltek vádat.

Az érintettek 2012-ben költöztek össze, de állandóan veszekedtek, ilyenkor a férfi rendszerint megverte párját. A tragédia estéjén – 2015. május 20-án – a nő ittasan ment haza XVIII. kerületi otthonukba, emiatt újabb vita pattant ki köztük. A vádlott ismét nekirontott a nőnek, ütötte tenyérrel és ököllel is. A vádirat szerint

“a fején, a felsőtestén és a végtagjain is számos, összesen legalább 40 különböző sérülést szenvedett el, valamint az orrcsontja is eltört”.

A férfi mindezek után lefeküdt aludni és csak másnap hajnalban kelt fel. A nő ekkor még életben volt, az ágy végénél, a földön feküdt. Párja kérdésére azt mondta, hogy fáj az oldala. De a férfi nem segített neki, elindult dolgozni és a sérült nőt a földön hagyta.

Csak a délutáni órákban ért haza a munkából. Párját a földön fekve találta, holtan. Értesítette ugyan a mentőket, de ekkor már késő volt. A kiterjedt és nagyszámú zúzódás szövődményeként kialakult heveny keringési és légzési elégtelenség vezetett a halálához. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint ha időben orvosi segítséget kap, lehetséges, hogy túlélte volna.

A férfi jelenleg lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, így várja a tárgyalását. Ha a későbbiekben bűnösnek találja a bíróság kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik