Belföld

Tízéves korától molesztálta nevelt kislányát a hevesi férfi – hét és fél évet kapott

Helybenhagyta a Debreceni Ítélőtábla a májusi, elsőfokú döntést, és egy hét év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt egy férfit, aki éveken át, rendszeresen molesztálta nevelt lányát. Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében találták bűnösnek, és legkorábban akkor szabadulhat, ha letöltötte büntetésének kétharmadát.

A férfi 2007 és 2014 között élettársával közösen nevelte az asszony korábbi kapcsolatából született gyermekeit Szihalmon. A kislány nem fogadta el a vádlottat, nem szerette őt és rideg volt vele. A férfi 2009-ben kezdte molesztálni, ekkor a gyerek tízéves volt. A bíróság tájékoztatása szerint azokat az alkalmakat használta ki, amikor élettársa nem volt otthon. Ez 2014 júniusáig ment így.

A férfi azzal próbálta hallgatásra bírni a gyereket, hogy azt mondta neki, ha bárkinek beszél, az anyját fogják elvinni és megbüntetni a rendőrök.

A vádlott tagadta, hogy bűncselekményt követett el, a korábbi ítélet ellen pedig enyhítésért fellebbezett. Ha nem tesz így, az ügy akkor is másodfokra kerül, az ügyész ugyanis súlyosabb büntetést kért rá – derült ki a táblabíróság tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik