Belföld

Depresszióba zuhanhatott a Teréz körúti robbantó

Depresszióba esett a Teréz körúti robbantás letartóztatott gyanúsítottja – írja a Magyar Idők. A lap szerint a fiatalt  folyamatosan figyelik egyszemélyes cellájában, miután egyáltalán nem működik együtt a hatóságokkal, érdemben azóta sem kommunikált.

Egy, a nyomozásra rálátó szakember szerint P. László ellen sokkal több bizonyíték áll a hatóság rendelkezésére, mint azt a közvélemény gondolhatná. A Központi Nyomozó Főügyészség, és a munka dandárját végző NNI adatai szerint a tettes többször is felmérte a terepet, a rendőrjárőr mozgását, így a térfigyelő kamerák felvételei közül elsőként a merénylet helyszínét látó, illetve a tetthely fél kilométeres körzetében működő eszközök felvételeit ellenőrizték két hétre visszamenőleg. Száznál is több visszatérő személyt találtak, köztük a merénylet előtt néhány nappal feltűnt a horgászkalapos későbbi robbantó is. Egy másik elemzőcsoport a mobiltelefonok mozgását, illetve használatát elemezte, és az adathalmazt összevetve azonosíthatták a készüléket használó férfit.

A gyanúsított az ügyészek szerint újabb robbantásra készülhetett. Az RTL Híradó szerint kész pokolgépet is találtak a rendőrök Karmacson, az apai ház pincéjében.

Ahogy arról a 24.hu elsőként beszámolt, a férfit szerda délután fogta el a TEK.  Az elfogására szervezett akciót komoly munka előzte meg. A terrorelhárítók konvoját már szerda délelőtt látni lehetett az M1-M7 kivezetőn.Az ügyészség és a rendőrség közös sajtótájékoztatón számolt be másnap az elfogásról. Eszerint robbantóra terrorelhárítók csaptak le Keszthelyen, egy félreeső úton, a kocsijánál szerda délután 4 körül.  A gyanúsítottról annyit mondtak, hogy magyar állampolgár és nincs nyoma a nyilvántartásban, vagyis büntetlen előéletű és nem budapesti. A bűncselekményt egyedül követte el és félő volt, hogy újabb merényletre készül.

A Teréz körút Király utcai kereszteződésében szeptember 24-én, 22 óra 36 perckor robbant bomba, egy házi készítésű szerkezet. Percek alatt özönlötték el rendőrök a helyszínt, és a számuk a következő órákban csak nőtt, kisbuszok érkeztek, tűzszerészek jöttek, készenlétisek, de még terrorelhárítók is. Két rendőr sérült meg, egyikük életveszélyesen, társa pedig súlyosan. Papp Károly, országos rendőrfőkapitány a támadás másnapján azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit.

A fiatalember pénteken előzetes letartóztatásba került, a tárgyalás több mint két órán át tartott. A gyanúsított nem tett vallomást, meg sem szólalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik