Belföld

Stadler József már jobban van, és nem tud kiszakadni a „vállalkozói létből”

A politika viszont nem az ő eszéhez való, mondta.

Februárban szabadult a börtönből Stadler József, de úgy tűnik, nem tud elszakadni a vállalkozói léttől. A Heteknek egy irodaházban adott interjút, ahol elmondása szerint tanácsadással foglalkozik, segít azoknak, akiknek gondjuk van a termékük piacra juttatásával.

Azt mondta, sokan szimpatizálnak vele, nem rontotta a belé vetett bizalmat, hogy gazdasági bűncselekmények miatt börtönben ült. Alapvetően élelmiszereknek keres piacot, sok megkeresést kap Németországból, de dubaji kapcsolatai is vannak. Amíg nincs vége a bírósági ügyeknek és nem tisztázza magát, marad a tanácsadás, nem fog saját vállalkozásba – jelentette ki.

Az interjúban Stadler azt állítja, a bajt az okozta, hogy „fénykorában” azt mondta az APEH megyei vezetőjének, hogy ha hagyják dolgozni, a következő évben négyszer több adót fog fizetni, mert olyan piaccal rendelkezik. Onnantól napi két-három autóval érkeztek hozzá az ellenőrök. Hozzátette, vannak elképzelései, hogy mi áll emögött, de erről inkább nem beszél.

Szerinte a Stadler-birodalom nagyon naggyá vált volna, ha nem üt be a „krach”. Arra a felvetésre, hogy most Oroszországot, ami a legjelentősebb felvevőpiaca volt, embargó sújtja, azt mondta: mindent meg lehet oldani, Szerbiából például be lehet jutni az orosz piacra.

A mai, „politikától nem független magyar gazdasági sikertörténetekhez” Stadler József nem kíván hozzászólni, azt mondta: amibe nem lát bele az ember részletesen, arról jobb, ha nem mond ítéletet, másrészt a politika „nem az ő eszéhez való”.

Korábban azt nyilatkozta, hogy csak hónapjai vannak hátra, most viszont azt mondta: nem emlékszik, hogy ilyet mondott volna, bár tényleg nagyon beteg volt. Ma már jobban van, miután felírtak neki normális gyógyszereket, rendes ételeket eszik és a friss levegő is jót tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik