Belföld

Luxusautót lízingel elnökének a nyakig eladósodott Országos Roma Önkormányzat

Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke egy Audi A4 S Line típusú luxusautóval furikázik, amelyet a szervezet lízingel számára – tudta meg a Magyar Nemzet. Balogh a lapnak elismerte az autóbeszerzést, amelyre elmondása szerint a korábbi hivatali gépjármű rossz műszaki állapota és „közlekedésbiztonsági szempontok” miatt volt szükség.

Az ORÖ 72 hónapra, havi csaknem 100 ezer forint értékben kötött lízingszerződést, az autóért tehát közel hétmillió forintot fizet a nemzetiségi önkormányzat. A lap több ORÖ-képviselőtől is úgy értesült, hogy a beszerzéshez szükség lett volna a közgyűlés döntésére, ám Balogh az ezt firtató kérdésre már nem reagált.

Az ORÖ 1,6 milliárd forinttal tartozik az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a tetemes összeget azért kell visszafizetnie a szervezetnek, mert a tárca elállt a Farkas Flórián miniszterelnöki megbízott nevével fémjelzett Híd a munka világába program támogatási szerződésétől.  Az ORÖ Farkas Flórián vezetése alatt 1,6 milliárd forintos kapott a projektre, hogy ennek keretében olyan foglalkoztatási szövetkezetet hozzon létre, amely segítheti az ország leghátrányosabb területein élő, főként roma származású munkavállalók foglalkoztatását. A orogram december 31-én zárult, de mint utóbb kiderült, gyakorlatilag nem végeztek értékelhető munkát.

A napilap emlékeztet: folyamatban van az a per is, amelyet az Albacomp indított a szervezet ellen. Az informatikai cég állítása szerint  az ORÓ nem fizette ki 4500 táblagépnek az árát, értékük megközelíti a 70 millió forintot. A Magyar Nemzetnek képe is van at Audiról, itt megnézheti.

Kiemelt képünk illusztráció az Audi oldaláról. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik