Belföld

Vadászok segíthetnek nyomokat találni a Teréz körúti robbantó után

A nyomozók szeretnék kideríteni, végzett-e próbarobbantást valahol az a férfi, aki szeptember 24-én a Teréz körúton megsebesített két rendőrt. Ha volt próbarobbantás, akkor a helyszínén maradhattak bizonyítékok, nyomok. Az Index azt írja, hogy a rendőrök szerint a vadászok esetleg belefuthattak olyasmibe, amit korábban nem gondoltak fontosnak, de az lehet: például robbanás után maradt kráterbe, szögekbe, más maradványokba.  A vadászokat arra kérik, hogy ha gyanús dolgot találnak, ne nyúljanak hozzá, hanem riasszák őket.

Közben a Magyar Idők kedden arról írt, hogy a két rendőr hétfőn elhagyhatta a kórházat, és rehabilitációs intézetben ápolják őket tovább.

Ahogy arról beszámoltunk, a Teréz körút Király utcai kereszteződésében szeptember 24-én, 22 óra 36 perckor robbant bomba, egy házi készítésű szerkezet. Percek alatt özönlötték el rendőrök a helyszínt, és a számuk a következő órákban csak nőtt, kisbuszok érkeztek, tűzszerészek jöttek, készenlétisek, de még terrorelhárítók is. Két rendőr sérült meg, egyikük életveszélyesen, társa pedig súlyosan. Papp Károly, országos rendőrfőkapitány a támadás másnapján  azt mondta, ki akarták végezni a rendőreit. Egy fiatalembert keresnek és tízmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást.

A rendőrség és az ügyészség több felhívást is közzétett, miszerint szemtanúkat keresnek és várják azokat a felvételeket, amelyek a helyszínen készültek a robbantáskor. Legutóbb múlt kedden hoztak nyilvánosságra újabb képet és videót a támadóról, illetve közöltek róla további információt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik