Belföld

Gyomrában csempésztetett kokaint ismerősével a budapesti nő

Kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség egy 39 éves magyar nővel szemben, aki a vád szerint nigériai társaival együtt egy magyar ismerősét bízta meg azzal, hogy kokaint csempésszen Magyarországra, méghozzá a gyomrában. Ha bűnösnek találják, kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

 A vádirat szerint az ügy vádlottja, egy 39 éves magyar nő – két nigériai ismerősével együtt – 2012 szeptemberétől abból élt, hogy kokaint árult Budapesten.  Felajánlották egy magyar ismerősüknek – egy férfinak – hogy pénzért cserébe  kábítószert hozzon be nekik Magyarországra. Miután a férfi elfogadta az ajánlatot, társai be is gyakoroltatták vele a kapszulák lenyelését, majd egy próbautat is leszerveztek neki.

 A sikeres próbaút után a nő 2013 augusztusában azzal bízta meg a férfit, hogy Madridból a gyomrába rejtve 40 kapszulányi kokaint csempésszen be. Ezért csaknem 500 eurót ígért neki.  A magyar férfi kiutazását, spanyolországi tartózkodását, a kokainnal töltött kapszulák átvételét és a hazautazását a két nigériai férfi szervezte.

 A magyar férfi – kapott instrukcióknak megfelelően – Madridba utazott, ott átvette a kapszulákat, lenyelte azokat és repülőre ült, majd miután kiürültek a szervezetéből, átadta a megbízóinak. Pár hónappal később – novemberben – a nő újabb megbízást adott neki, szintén Madridba kellett utaznia az áruért, most 38 droggal teli kapszuláért. Ám ezúttal a Nemzeti Adó-és Vámhivatal emberei lebuktatták a reptéren.

A nő két nigériai társával és a kábítószert szállító magyar férfival szemben a Fővárosi Főügyészség már korábban vádat emelt, az ügyüket már tárgyalja a Fővárosi Törvényszék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik