Belföld

Betörtek Sándor Máriához, iratokat is elvittek

Személyes tárgyak, adathordozók, számítógépek, jegyzetek tűntek el a fekete ruhás nővér otthonából.

A civileket összefogó ernyőszervezet, a Magyarországért Mozgalom országjárása közben tudta meg Sándor Mária a férjétől, hogy ismeretlen tettesek minden mozdítható értéket elvittek tőlük. A családi ékszerek, emléktárgyak mellett eltűntek számítógépek és iratok is. A fekete ruhás nővér a pedagógustiltakozás immár szimbolikussá vált idézetével üzent. 

Nincs hatalmad felettem!

Ezzel a címmel ír az esetről blogján is a fekete ruhás nővér. Első gondolata az volt, hogy

Emberek, Társak, Barátok, Politikusok, Közéleti személyiségek adatai, levelezései

kerültek idegen kézbe. A tettesek elvittek minden számára fontos dolgot, a kislánya születésekor készült fényképet is, ami ezüstkeretben volt.

Mindhez kötődik egy emlék, egy érzés, egy pillanat. Nem vehetitek el a pillanatokat, az emlékeket, de most már tényleg semmim nem maradt. Kitiltva, feljelentve, lenácizva, lelibsizve, kirabolva… De az érzéseimet nem vehetitek el. (…) Kikerülhettek így illetéktelen kezekbe levelek, iratok, sajnos telefonszámok. Én mindent vállalok!

A kár elsősorban lelki: meggyalázták az otthonomat. Hozzányúltak a személyes dolgainkhoz, a kislányom személyes dolgaihoz. Ez mással is előfordult. És ebben az országban, egyre gyakrabban elő is fog fordulni.

Nemcsak Sándor Mária, hanem az egyesülete is kárt szenvedett, “kiskasszáját kirabolták”.

A fekete ruhás nővér korábban azt mondta, lehallgatják, pedig ő nem a rendszer ellensége, egyszerűen csak a magyar emberekért harcol. Sándor Mária érthetetlennek tartotta, miért rögzítik beszélgetéseit, amikor a rendőrségen is azt mondták neki:

Mária, magukat bármikor biztosítjuk, mert önök békés tömeget szerveznek.

Idén egy közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy a magyarok Sándor Máriát tartják a leghitelesebb civil szereplőnek. A fekete ruhás nővért nemcsak az ellenzéki, hanem a fideszes szavazók többsége is támogatta, tavaly pedig ő lett az Év Embere az RTL Klubnál, a tíz jelölt közül fölényesen győzött. Az elismerésről a nézők szavaztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik