Belföld

Lázár polgármestersége alatt Hódmezővásárhelyen, most a Miniszterelnökségen tarolt a tanácsadó cég

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint az Ész-Ker Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. nyerte el a Miniszterelnökség meghívásos, gyorsított közbeszerzését, amelynek tárgya a “Miniszterelnökség tevékenységét segítő, ügyvédi tevékenységgel kiegészített, hivatalos közbeszerzési tanácsadói és lebonyolítói szolgáltatás beszerzése.” Értéke 60 millió forint.

Az Ész-Ker Kft-ről korábban a 444.hu írta meg, hogy a cégvezető Kárpáti Péter György cégei ott nyüzsögnek a Fidesz gravitációs mezejében:

  • több cége is előkelő helyen szerepelt a Fidesz kifizetési listáján
  • idén augusztus 18-ig érdekelt volt a Terminal éttermet üzemeltető Pakor-Gasztronómia Kft-ben . A Terminal étteremről sokan úgy tartják, hogy az Orbán Ráhel-Tiborcz István házaspár törzshelye.
  • idén áprilisban az érdekeltségébe tartozó New 4 Kft. nyerte el a Miniszterelnökség rendezvényeinek megszervezéséről szóló közbeszerzését, 18 millió forintért. A 444.hu cikke szerint Kápáti Péter György a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János régi jó ismerőse lehet:
    éppen az Ész-Kerrel sok más mellett egy 129 milliós közbeszerzési és energetikai tanácsadói szolgáltatások nyújtásáról szóló közbeszerzést nyert el Hódmezővásárhelyen Lázár polgármestersége alatt. 
  • Az Ész-Ker az Átlátszó Blog cikke szerint a KFF-2016 Konzorcium tagjaként, a  Nagy és Kiss Ügyvédi Irodával, és az SBGK Ügyvédi Irodával nyerte el egy 4,8 milliárd forintos tendert. Feladatuk az uniós támogatású pénzeszközök felhasználásához rendelt feladataihoz kapcsolódó közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadás.
  • Kárpáti közös cége van Tiborcz István üzlettársával, Hamar Endrével is, a Eupro Projektmenedzsment Kft.. Ez a cég áprilisban 240 milliós tanácsadói munkát nyert az állami Mavir leánycégétől.
  • Hamar Endre tevékenységéről a Direkt36 írt részletesen: cikkük szerint miután Orbán veje eladta cégeit, a közbeszerzéseken már Hamar tarolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik